Ännu en björnattack.. Och hästar.. Och apor.. och slakt..

Åååh va synd om han!! Brukar det låta (av någon anledning är det mest män som attakeras)...
Men den som ger sig ut i skogen med mål att döda bör väl leken tåla som man sa när jag var barn och grät av att ha blivit nedknuffad från herren på täppan leken.
Hur kan man kalla jakt för sport? Det är ju inte sportsligt! Vilka skjutvapen har djuren?
Hur många sporter ser man den snedvridningen? Såklart att motståndaren med vapen i boxning alltid vinner... 
JAKT ÄR INGEN SPORT! DET ÄR DJURPLÅGERI!
 
"Ännu en björnattack under älgjakten" Skriver dn.se.
"Händelsen är den senaste i en rad björnattacker under årets älgjakt. Enligt Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet, händer det att hundar provocerar björnen. Har jägaren otur kan hunden springa tillbaka mot sin husse eller matte och få björnen i hasorna.

Men björnen ger sig inte på en människa bara sådär, utan den måste ha blivit provocerad på något sätt. Oftast är de skygga och går därifrån, säger Vanhoenacker."

Då är väl frågan.. VAD har de staaaackars jägarna gjort? JO de har hundar, smyger sig på å skrämmer djuren etc etc. Det är inte konstigt att djuren går till attack för att skydda sigsjälva!
 
Jag har vistats mycket ute i naturen. Jag har aldrig känt mig hotad av vilda djur. De är skygga.
Som liten får man höra att man ska akta sig för grävlingar, de biter i benet och vägrar släppa. Älgarna kommer att stånga dig, björnen äter upp dig på ett nafs, vargen kommer döda dig för sitt höga nöjes skull och rådjuret biter av dig hela handen om du räcker den lillfingret.

Inget av detta har hänt mig. Älgarna har på sin höjd vägrat flytta på sig när jag vill förbi. Då brukar jag ropa litegranna och de brukar lomma iväg.
En björn har jag aldrig träffat, men då släpper jag inte min hund så att hon springer och letar upp dom heller. Rävarna har skrattat litegranna och sprungit runt mig, fredligt.. Lodjuren har varit snälla likaså. I Sundsvall finns ingen varg vad jag förstått, och grävlingen har jag bara träffat på när jag kört bil...
Men då är jag ju inte någon som smyger runt och skrämmer djur med vapen heller....
 
Vill du inte bli attakerad av en björn eller annat vilt djur? Prata/sjung när du är ute och håll hunden i koppel. Vill du minimera risken att bli dödad av skjutvapen så bör du bära kläder i gälla färger, allt för att göra så att den blindaste jägaren ska se att du inte är ett djur som får dödas.
 
--------
 
På hästfronten är det ganska mycket nu också...
Ni kanske har hört det senaste rabaldret om Charlie Palema som dog mitt under ett lopp? Bland annat Djurens Rätts hästgrupp och Djurrättsalliansen har diskuterat i travets vara eller icke vara.
Som all sport med djur när det börjar handla om pengar, då är det inte okej! När pengar kommer med i bilden så ska djuren pressas till bristningsgränsen, sen tar dessa kärleksfulla (!!!) ägare beslutet att om djuret inte går att tävla, ja då är det bästa att avliva. Precis som om det vore en sak det handlade om! En uttjänt bil! URS!
 
En annan lite tragikomisk nyhet är "Nyköpt ponny föll obemärkt ur släp"!!
Säljaren kontaktar köparen efter att ha sett nyheten spridas på facebook! Köparen hade inte märkt detta!
Hur är det möjligt? Ponnyn ska enligt uppgift må bra....
 
"Hästen Franks luftstrupe förstördes när han bundits upp så nära en klippkant att han föll över kanten och blev hängande medvetslös i nacken vid ett rep. Efter en räddningssaktion stod det tragiskt nog klart att han inte kunde andas på egen hand.
I onsdags föll domen mot Franks ägare: fängelse i åtta veckor. Dessutom 15 års djurförbud."
Fängelsetiden borde ha varit längre....
 
Har även sett lite kampanjer från utländska djurrättsorganisationer om att förbjuda hästdragna kärror i New York. Många bilder på hästar som kollapsat, magra, fulla av sår, halta, misskötta hovar och så vidare..
Något som jag stödjer! New yorks gator är inte ett bra ställe för hästar! Allt för att tjäna pengar!!! Och de som åker verkar inte bry sig om att hästarna inte får mat, vatten och vila i den utsträkning som krävs för att de ska må bra... SKÄMS!
 
--------------
 
Skånskan 3 Oktober 2013
"Sjuka och avmagrade suggor som skickades till slakt. Hungriga och undernärda grisar i undermålig miljö med nedsmutsade boxar.

Det rapporterar länsstyrelsen om efter kontroller på en gård i Östra Göinge.

Länsstyrelsen har efter kontrollerna gjort bedömningen att djuren varit utsatta för lidande och det var därför nödvändigt att omedelbart omhänderta djuren. Länsstyrelsen anmäler nu misstanke om djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

Missförhållandena uppdagades när en veterinär lämnade in en anmälan till länsstyrelsen om bristfälligt djurskydd vid slakt. Enligt anmälan hade den ansvarige för djuren skickat sjuka och avmagrade suggor till slakt. En månad senare kom ytterligare en anmälan på djurhållningen, denna gång via en besättningsveterinär, som menade att djuren saknade erforderlig mängd foder sedan minst två veckor tillbaka.

I slutet av maj gjorde länsstyrelsen en oanmäld kontroll av djurhållningen på gården. Länsstyrelsens djurskyddsinspektör konstaterade då att flera grisar var under eller mycket under normalhull och uppvisade tydliga tecken på hunger. Djurens närmiljö var undermålig med bland annat nedsmutsade boxar. Redan samma eftermiddag omhändertogs djuren sedan länsstyrelsen gjort bedömningen att de var utsatta för lidande.

Det konstaterades att runt 175 svältfödda djur hade utsatts för långvarigt lidande. Flera av djuren led av avmagring och tecken på utmärgling när de skickades till slakt. Länsstyrelsen har därför anmält misstanke om djurplågeri och menar att utredning om huruvida brott har begåtts bör inledas."

 

Och nu dras det in på veterinärernas utbildning... De får göra mindre besök på gårdar (!!) och utbildningens kvalitet har sänkts, enligt ATL

 

Detta kommer ju att leda till att det kommer bli ÄNNU färre anmälningar....
Billigare slaktdjurskontroll utan veterinärer , Gris kokades levande på slakteri

 

Trots att kött-media har sagt att förbudet mot att kastrera grisar utan bedövning nu är förbjudet så publicerades denna artikel på veterinärmagasinets hemsida.. Tydligen så får man fortfarande göra det utan bedövning, eller så väljer man att vaccinera bort den oönskade galtlukten.. SJUKT!!

 

Den 22 Oktober lades "döden på löpande band" upp på Sveriges Radio´s hemsida.

 

Nu hittar jag inte artikeln som kritiserar veterinärutbildningen i Uppsala, Studenterna besökte ett slakteri, och efter besöket anmälde flera av studenterna slakteriet för djurplågeri. Bland annat så hade personalen lyft fåren i ullen och kastat dom (!!) över staket... Onödig upprepande användning av grisfösare (En metallbatong som skickar stark el till djuret) bland annat på djur som ramlat omkull på grund av att golvet varit så halt av avföring!

Någon som har länk???

 

-------------

 

The cruelty behind the mask

Enligt bloggen ska det numera vara olagligt att träna de stackars aporna (Nästan hälften dör av träningen) som ska roa turister, genom att vara utklädda på olika sätt...
 Tänk på det nästa gång du är utomlands! Uppmuntra inte djurplågeri!

 

Allmänt | Djurplågeri, Jakt, Lidande, djurrätt | |
#1 - - Robin:

Jag är inget större fan utav jakt i stort ska nämnas. Då jag anser att man nu för tiden gör det mest för "nöjes" skull.

Men som sagt, ibland så straffar synden sig själv...

Upp