Första gången pumpa!

 Igår gjorde använde jag för första gången pumpa!
 
Googlade lite och hittade detta recept på matlust.ifokus.se
"6 deciliter finhackad pumpa.
3 deciliter vatten
1 grönsaksbuljong
3 deciliter majs
1 burk krossade tomater
3 matskedar äppelcidervinäger eller 4 matskedar vin
3 matskedar socker
salt
peppar

Koka pumpan i vattnet tills den börjar bli mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna (utom majsen) och koka i 20 minuter, under tiden fixa i ordning riset.

 

Serveras till ris eller bulgur och majs samt grönsaker".

 

Men det blev ett lite annat recept. Tyckte att grytan blev alldeles för vattnig, så tillsatte en gul hackad lök. jag gjorde mina pumpabitar ganska små typ ½-1cm men nu i efterhand så skulle bitarna ha varit större och kanske 1-2dl mer pumpa. Tycker att det inte hade behövts 3matskedar socker, blev ganska sött, kanske 1 matsked socker skulle ha räckt. Färgen blev ganska blek så blandade i lite paprikapulver.
 
Har en del pumpa kvar och ska prova att steka bitarna.
 
Såhär såg min variant av rätten ut, serverad med Matkorn och grönkål.
 
 
 
 
 
Recept | |
Upp