Mitt första recept med näringsjäst

Det var ett tag sedan jag köpte näringsjäst. Efter att ha läst alla lovorden runt om på internet var jag tvungen att köpa. Men det var inte så lätt, det fanns inte på ica, coop etc etc.
Men efter ett besök på hälsokost så fanns det en ensam lite rädd påse som fångade min blick. Bjäst hette den. Efter att ha läst på förpackningen så förstod jag att dethär är näringsjäst!
Hela 73kr för 160gram. Aja, det fick gå ändå eftersom alla pratat om denna superprodukt.
 
 
 
Väl hemma öppnade jag påsen, glad i hågen, nyfiken i en strut. Oj vad äckligt den luktade! hua! Stängde snabbt och ställde in i skafferiet. Det är snart ett halvår sedan.
Men idag fick jag ett starkt sug efter ostsås. Jag har inte ätit ostsås på typ ett år sedan jag beställde "No-moo" från vegusto (Den är jättenötig och god!).
 
Hade lite nedfryst Wilmersburger rivna pizzaost i frysen, knappt en halv deciliter kvar, då fanns det bara en lösning....
Att uppfinna sin egen ostsås...
 
ca 1dl matlagningsrädde (jag använde carlshamns)
2-3 matskedar näringsjäst
ca 1 matsked mjöl (för att få lite tjockare konsistens)
½dl Wilmersburgerost
 
Kokade ungefär 3 minuter i kastrull.
 
Gissa vad? Jag gillade det.
Jättemycket.
 
Serverades med Vit fiberpasta, Astrid och apornas Grillburgare, Ketchup, Grönkål och tomat.
Detta kommer jag att äta fler gånger. Positivt överraskad! Nu ska jag försöka få jästen i fler maträtter!
 
 
 
Recept | |
#1 - - Hannah:

Hittade din blogg ikväll via vegan-facebookgruppen, riktigt intressant läsning!

Jag älskar bjäst, mina favoritmaträtter med det är att göra basilikapesto (googla, finns svenska recept med just bjäst) eller att strö över popkorn tillsammans med svartpeppar och salt.

Svar: åh det låter gott! måste prova det!
Happy

Upp