Startskottet för Globala Sundsvall

Idag gick startskottet för Globala Sundsvall, som är ett samarbete med Framtidsveckan, Forskarfredag mm.
 
Det var en trevlig dag på Stadshuset som invigde denna globala period. Flera bra talare som pratade om allt från att verka i utvecklingsländer och hjälpa de fattigaste, exempelvis via Sida . Andra pratade om återvinning, använda gamla material och skapa nya, En talade om Fryshusets långsiktiga lyckade ungdomsprojekt, Hur olika länder i afrika har utvecklats och så hade vi en långväga gäst från sydamerika som berättade lite om hur de hade det där.
Jättetrevligt, inspirerande och utvecklande.
Det var en så stor brokig skala av talare att jag inte kommer gå in närmare, tror mediabevakningen av detta var ganska stort då det redan har kommit ut artiklar på nätet ( Bland annat ST.nu ).
 
 
 
MEN, det var såklart ett men....
 
Trots att det pratats väldigt mycket om miljö, att vi ska spara på resurserna, ta vara på ytorna, spara vattnet etc...
Och gissa vad det bjöds på... jo, nästan enbart kött, mjölkprodukter och fisk! Det enda jag kunde äta var några få gurkbitar som hamnat utanför fatet (fatet va tomt) lite salladsblad och bröd med marmelad.
Påpekade detta att det var konstigt att de inte hade tänkt på miljövänlig mat, men då fick jag mothugg av en av värdarna (ironiskt nog är deras slogan "ökad lönsamhet genom hänsyn till miljö och människor")  envist hävdade att vi i sverige "måste" ha kor att äta.
Så grottmentalitet!!
 
Det var inte bara jag som reagerade på detta så vi får nog hoppas på att arrangörerna tänker till mer än en gång nästa gång de ska bjuda på "hållbar mat"!
Event, Övrigt | sundsvall | |
Upp