Djurens Rätt´s Rikskonferens

Vilken bra helg det har varit trots att resan varit jobbig! Många byten mellan buss - tåg- buss- tunnelbana - buss etc. Väg och spårarbeten och Stockholm marathon på det!
 
 
Vi ankom på fredag kväll till Djurens Rätt´s kansli i Älvsjö där vi sov första natten.
 
 
Lördagagens program började med en föreläsning om vegansk kost av David Stenholtz ( Onkolog och medlem i Läkare för framtiden) Jättebra! Skulle kunna ha suttit och lyssnat hela dagen! Mycket kände jag igen från tidigare men också mycket nytt!
Många olika föreläsningar under dessa två dagar, klicka in på DENNA för att se hela programmet.
 
 Senare blev det lunch och Vegan Soul Train kom och sålde grillspett, kebab med mera.
 
Kebabtallrick dag två
 
Mellan föreläsningarna såldes det mycket gott fika!
Första dagen åt jag jordgubbstårta (på vilden) och banantårta. Hade siktat in mig på red velvet tårtan men den gick åt i ett nafs! Andra dagen blev det prinsesstårta!
Tårtorna var bakade av Karolina som har skrivit Kakboken.
Utöver godsaker kunde man köpa tidningar och prenumerationer av Matmagasinet Vego, Skor, skärp, väskor mm av Green Laces, Böcker, kläder pins mm av Djurens rätt. Bilder på vad jag köpt kommer i ett nytt inlägg.
 
 
Till middag blev det snittar, lite bönor, hummus med mera och en panacottaefterrätt.
 
 
Efter att ha lyssnat på så många inspirerande människor och ätit god mat blev det en liten promenad innan det var dags att lägga sig igen.
 
 
Söndagens program var lite kortare och mer politiskt inriktad. Det blev bland annat politikerpanel som man kunde fråga saker till, Nicole från nederländerna berättar hur de gjort för att minkfarmning blir olagligt är 2024 med mera.
Avslutningsminglet toppades av en jättegid smörgåstårta! Själv har jag inte ätit smörgåstårta på mååååånga år. Och detta var den bästa jag ätit! Måste göra denna hemma! Mums!
 
 
Hejdå Stockholms universitet!
Event | |
#1 - - It's-a-me:

Den där smörgåstårtan såg riktigt god ut!!! Har du recept?! Vad innehöll den?!

Svar: Jag tror det är ungefär samma som detta recept som hon har på sin officiella facebook. Jag tror landgångsbröd är detsamma som vitt rostbröd utan kanter. iaf vad det såg ut som i den vi åt :)


"Har du tillgång till vegetariska kräftstjärtar, vegetariska laxskivor, vegetarisk ost, vegetarisk skinka kan du toppa tårtan med det men tångrom, citron, dill och gurka blir fantastiskt fint det också. Hittar du inte veganska kräftstjärtar så kan du antingen ha i lite hackad rökt tofu eller utesluta ifrån receptet. Vill du ha en mer mimosalik fyllning kan du blanda ner lite konserverade frukter och eventuellt lite strimlad rökt vegetarisk skinka i skagenröran eller fylla tårtan med en skagenröra och en mimosaröra istället för fejkäggröran. Det svarta saltet ger fejkäggröran sin smak och finns från flera leverantörer i Sverige om man letar på nätet. Det är inte det i färgen svarta saltet som nu ibland finns tillgängligt utan ett svavelsalt är vitt till grått i färgen (t.ex. hos www.indiskkryddor.se). Äggfri majonäs står ofta i allergisektionen i dagligvarubutiker. Rörorna blir godast om de får stå till sig minst ett par timmar och sugas in i brödet, gärna över natten. Jag brukar fylla smörgåsbröden med fyllning och låda dem stå förslutet och svalt över natten så att fyllningen sugs upp i brödet.

Jag brukar göra dubbla röror och köpa tre landgångsbröd om jag ska göra en riktigt stor smörgåstårta.

1 paket landgångsbröd

1 sats skagenröra
1 sats fejkäggröra eller mimosaröraLuftig garneringsröraDill, gurka, rädisor, citronskivor, tångrom till garnering.Skagenröra1 dl äggfri majonäs1 dl naturell sojayoghurt (eller oatlys nya imat)1-2 krm salt1 nypa svartpeppar½ dl tångrom (Röd eller svart)1-3 msk hackad dill1-2 tsk citronsaftlite lite citronskal2-3 dl hackade veganska kräftstjärtar eller rökt tofuEventuellt lite hackad rödlökFejkäggröra200 g fast/hård tofu1/2 dl äggfri majonäs1 -3 krm svart salt, efter smak1- 3 krm socker1 nypa svartpepparlite gul färg eller lite gurkmejaLuftig garneringsröra1 dl valfri växtvispgrädde (jag använder alpros)1 dl äggfri majonäs1 dl naturell sojayoghurt eller oatlys imatVispa upp grädden, vispa länge tills den blir riktigt fast. Tillsätt yoguhrt och majonäs och blanda tills smeten är jämn. MonteringLägg ut en skiva av landgångsbrödet och varva sedan de olika fyllningarna mellan brödlagren. Den här delen förbereds med fördel dagen innan servering. När tårtan ska garneras vispas grädden upp tills den är luftig, majonäs och sojayoghurt rörs ner tills allt är välblandat. Bred ut ett tunt lager av garneringsblandningen över tårtan och dekorera efter smak med dill, gurka, rom, citron och andra favoriter."
Happy

#2 - - It's-a-me:

Tack så hemskt mycket, perfekt recept nu till sommaren! Har inte haft smörgåstårta sedan jag blev vegan. :)

Svar: Jag fattar inte varför allt blev till en sammanhängande text men det går nog att fixa i word eller ngt ;)
Happy

Upp