Djurens Parti

Saxat från djurens rätts hemsida
ÄNTLIGEN!
 
"Initiativtagaren till Djurens parti är Johanna Parikka Altenstedt, som bor här i Lund. Johanna kommer att presentera bakgrunden till partiuppstarten på Djurens Rätt Lunds årsmöte 16 feb 2014.

Kortfattat vill partiet föra djurperspektivet in i politiken. Många känner att partiet har en plats att fylla,  eftersom de nuvarande svenska partierna inte prioriterar djurvälfärd. Förebilden för Djurens parti är det nederländska Partij voor de Dieren.

De senaste månaderna har partiet satsat på att samla in de 1 500 namnunderskrifter som krävs för att kunna registrera ett parti hos Valmyndigheten.

14 februari visade de upp sina underskrifter för Notarius publicus, som intygade att deras insamlade underskrifter kom från verkliga personer och var korrekta. Det blev över 1600 underskrifter. Intyget de fick skickade de sedan till Valmyndigheten, så att partiet blev registrerat i tid för att kunna ställa upp i EU-parlamentsvalet och riksdagsvalet detta år.

Nu när partiregistreringen är avklarad, så prioriterar partiet att fastställa en kandidatlista för vilka som man ska kunna rösta på i EU-parlamentsvalet i maj. EU-listan ska vara färdig innan mars.

Självklart hoppas nu också partiet på att få många medlemmar, och att fler personer som vill vara aktiva och organisera sig i lokala avdelningar ansluter sig till partiet. Lycka till, Djurens Parti!"

Vardagsaktivism | |
Upp