Djurrättsböcker

Titta vad som kom i min brevlåda!  Recension kommer löpande! 
 
Djurrätt och socialism
Av Toivo Jokkala och Pelle Strindlund
Boken tar upp ett perspektiv jag inte tänkt på förut, på vilka sätt djurrätt är kopplade till socialismen. Riktigt bra bok, som tar upp historia från antika grekland fram till 2000-talet. Mycket jag inte visste eller hört talas om! På nutidsdelen är det intervjuer med olika socialistiska partier, något som några år efter känns lite inaktuellt, men bra att ha i bokhyllan som uppslagsbok i framtiden för att se hur attityder förändras under tidens gång.
Min överstrykningspenna blev väl använd.
Jag längtar redan efter en potentiell fortsättning, borgelig djurrätt? Hoppas en sådan kommer!!
Högsta poäng!
 
Det politiska djuret
Av Richard D Ryder
Även denna bok var väldigt bra, dock något svår att hänga med i, mycket namn och årtal som blev lite väl kämpigt ibland att hålla isär. Kändes som att det skulle behövas några sidor till för att fylla ut lite så att man kan hänga med i svängarna.. Ena meningen står det saker om 1976 och nästa 1992 och i tredje 1854...
Boken "utspelar sig" eller hur man ska säga mest om djurrättandet i England. De bästa bitarna var de som handlade om moral, Artism, smärtism med mera. 
 
Darwins Skugga
Av Anders Johansson
Relativt lättläst bok, gav mig en annan bild av våran stolthet Carl von Linné! Roligt att läsa om svensk utvecklingsteori. Trevlig och läsvärd! Detta är en bok som även icke djurrättare skulle kunna läsa!
 
Tomma burar
Av Tom Regan
Har bara hunnit läsa de första kapiten men älskar redan boken!
Böcker och Dokumentärer | |
Upp