Sanningen om konsumtion

Den som har lite tid över rekomenderar jag att kolla på serien "Sanningen om konsumtion" , än så länge ligger bara 3avsnitt ute på SVT play men kommer nog läggas ut fler.
Hur vi luras att köpa exempelvis "antibakteriell tvål" som är dyrare och LIKA bra som vanlig billig tvål på att ta bort bakterier med mera.
Riktigt Riktigt bra.
Kolla på det alla som köper exempelvis vitamin well drickor etc. Hur vi äter dessa dyra superprodukter, piller etc när det räcker och blir över med mat.
 
Ikväll är det seriestart för Korrespondenterna på SVT 2.
"Kan veganerna rädda världen? I Tyskland växer veganrörelsen, men i Bolivia drabbas indianerna av vårt begär efter quinoa och i Indien slås slaktare ihjäl när den heliga kon blir politik."
 
Kommer försöka se detta avsnitt men är rädd att det inte kommer vara så bra som att jag hoppas. Jag förstår inte vad quinoa har med veganism att göra egentligen, det är en produkt som också köttätare äter....
 
"Älskade kött" dokumentären tror jag är borttagen från SVT play nu men den går kanske att få tag i på Youtube. Den är riktigt bra och sevärd. Perfekt för de som äter kött då det är köttätare, fd bönder mm som är med.
 
 
 Ett annat bra program som jag såg för några dagar sedan är "Kvinnornas krigshistorier" . Hur de australiensiska kvinnorna fick hoppa in och jobba under andra världskriget och hur det påverkade deras liv. De flesta dokumentärer som handlar om krig är i det det manliga perspektivet, eller industriernas frammarch i europa. Se denna! Tillgänglig till den 9 November 2014.
 
 
BTW, visste du att kvinnor i Sverige inte fick jobba under jord (i gruvor mm) förrän 1978! Hur sjukt är inte det?? Första kvinnan som jobbade med att köra buss i Kirunagruvan 1963 heter Tertu Alderblom. Hon hade fått dispens av staten.
 
 
 
Youtube | |
Upp