Älgjakten är igång igen...

Nu är det full rulle i skogen, dvs akta dig för att gå där det finns skjutgalna. De skjuter på vadsomhelst. Bärplockare, hundar med mera. Så håll dig därifrån om du kan.
 
I ST kunde man idag läsa detta
 
"En man har avlidit efter ett vådaskott under älgjakt utanför Kristineberg i Västerbotten, uppger polisen.

Platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. Enligt polisen är det en jägare som vådaskjutit en annan jägare från ett annat jaktlag.

Mannen som avlossade det dödande skottet, en man från Västerbotten, är starkt chockad av händelsen, säger Kenneth Jonsson vid länspolisen.

"Han ska självklart höras, men för tillfället är det omöjligt. Han är just nu omhändertagen för vård."

Kenneth Jonsson säger att polisen varit på plats sedan klockan sju. Förundersökning är inledd och pågår.

"Vi kollar skottvinklar och kulbana, och mäter avståndet till platsen där den skjutne stod, säger han."

Den avlidne är, enligt Jonsson, från södra Sverige. Mannen dog sannolikt ögonblickligen av skottet.

"Han befann sig precis på gränsen mellan två jaktlag. Skytten måste ha trott att det rörde sig om en älg. Han är nu misstänkt för vållande till annans död.""

 

De är inte alls lika noga vad de siktar på som de påstår. De skjuter även varandra. Ser man inte skillnad på människa och älg bör man gå till en optiker snarast.
 
 
 
Detta skrevs igår på SR
 
"Den mindre lyckade jakten ägde rum i Östergötland i somras.

Mannen som var ute på vildsvinsjakt hade flera gånger sett vildsvin i området, uppger tidningen Östgöta-Correspondenten.

När han så hörde att det knakade i skogen och tyckte sig se frambenen på ett vildsvin tog han fram geväret, siktade och sköt. Djuret stöp direkt.

När mannen kom närmare visade det sig att han av misstag skjutit en stor åttataggare.

Polisen kopplades in och jägaren erkände brott mot jaktlagstiftningen. Han ska nu böta 11 000 kronor för sitt misstag."

 

Ännu någon som behöver glasögon. Visseligen tror jag att detta inte var någon olycka. Någon ville ha ett fint älghorn att sätta på väggen.
Älghorn är fina när de sitter kvar på älgen!
 
 
Jägarexamen då? Ja det är ett "trevligt" tredagars event, DVS inte något svårt att skaffa. Exempelvis om man tar det på Knistad
 
"Kursen omfattar en generell del kring djur och natur, en teoridel om fauna, ekologi, vapenhantering, vapensäkerhet, eftersök med mera. En grundlig skjutträning i både hagel- och kulskytte på Knistads egna skjutbanor, i direkt anslutning till hotellet, ingår också."
 
För några dagar sedan publicerade DN denna artikel om den ökade tjuvjakten. Jägare är inte bara blinda, de är också kriminella....

"Förra året anmäldes 952 jaktbrott i hela landet vilket är en ökning med 30 procent sedan 2012. Den största ökningen står Östergötlands län för med 170 procent, medan Blekinge minskar med 69 procent.

Ökningen beror främst på oanmälda viltolyckor, sedan 2010 är man skyldig att polisanmäla om man kör på ett djur, och illegal jakt.

Grovt jaktbrott kan ge mellan sex månader och fyra års fängelse. Det finns igen ökning av antalet fällande domar.

Efterfrågan på viltkött har skapat en ny marknad för kriminella ligor. Utrustade med mörkersikte åker de runt i bil och skjuter djur i de svenska skogarna.

– Den här organiserade formen av illegal jakt har inte funnits tidigare. Men det är en lukrativ marknad och risken att åka fast är liten, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Hittills har den illegala jakten främst förekommit i Mälardalen och Skåne."


 

Nä nu tar jag och slutar kolla vad för hemskheter som händer mot djuren dagligen. Mår bara dåligt.
Kom ihåg att rösta för skärpta jaktlagar och högre straff för jaktbrott!!
 
 
 
Allmänt | |
Upp