Årets nordiska domunetär?

Nyss slutade dokumentären. Jag tycker den var väldigt bra och saklig.
Rekomenderas till alla.
Har sett att många reagerat på denna, men det är inget blodigt i stil med earthlings mm. Självklart anser jag att detta är superhemskt och jag önskar att det inte får förekomma i något land!!!
 
Vill du att detta ska upphöra? Dela på sociala medier, köp inte päls och andra djurprodukter!
Prata med politiker, gilla Min röst för minkarna på Facebook.
Delta i lokala events och demonstrationer! Tillsammans kan vi få ett slut på detta!
 
Dokumentären visas även 11 och 12 mars.
 
 
 

Dokumentären Under Pälsen som sänds på SVT Dox i kväll visar minkar som skadar varandra och minkfarmare som går runt djurskyddsreglerna. Förhållandena för djuren på svenska minkfarmer är snarlika de norska. Djurens Rätt har sett filmen och följt utvecklingen inom pälsdjursindustrin under många års tid.

Filmaren Frank utgav sig för att vilja starta en pälsdjursfarm och dokumenterade arbetet med dold kamera. Resultatet väckte stor debatt i Norge och pälsindustrin gjorde sitt bästa för att stoppa filmen.

Ola Waager, skaparen av dokumentären berättar i en intervju med Djurens Rätt om hur filmen togs emot i Norge.

– Det första som hände var att pälsindustrin gjorde allt de kunde för att stoppa filmen. När de insåg att de inte kunde förhindra att den visades på tv så drog de igång ett stort PR-krig där de gick till attack mot filmen.

– Det är oerhört viktigt att SVT väljer att visa den här filmen men det krävs också att politikerna agerar så att vi slipper se fler bilder som avslöjar sådant som vi redan vet och som det redan finns en stark opinion mot, säger Camilla Bergvall, ansvarig för pälsfrågor på Djurens Rätt.

I Sverige sitter en miljon minkar i bur och varje år dödas de för sin päls. Detta trots att 8 av 10 svenskar, enligt en opinionsundersökning av Djurens Rätt/Demoskop (2014) inte tycker att det ska vara tillåtet att föda upp minkar i bur för sin päls.

– Det är oanständigt att Sverige, som gärna ser sig som ett land som tar djurskydd på allvar, fortfarande tillåter att ensamlevande rovdjur föds upp i gallerburar på det här sättet. Det är ett systematiskt djurplågeri som pågår på minkfarmerna, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Minkar i det vilda lever ensamma i revir som kan vara mellan en och sex kilometer långt och det sträcker sig alltid längs vatten.

 

Saxat från djurensratt.se

#minröstförminkarna

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 35 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett samhälle fritt från djurförtryck. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.

Böcker och Dokumentärer, Vardagsaktivism | |
#1 - - Anonym:

Intressant :)

Upp