Fängelse för att ha ätit kött och fågeln Mike

Ännu en nyhet, några dagar gammal men många som delat denna artikel skriver att detta är en del i drömsamhället. Dock skulle jag vilja utveckla det till att gälla alla typer av kött. Men det är en lång väg att gå för att komma dit.
Någon som vet om detta förbud även gäller andra typer av kött eller hur det efterlevs? Blir det istället så att fler äter kyckling som kräver att man offrar mer liv per kg än om en ko offrats?
 
Kopierat från DN.se
 
"Nu blir det straffbart att sälja eller äta nötkött för de 114 miljoner invånarna i den indiska delstaten Maharashtra.

Förbudet införs i en av Indiens folkrikare delstater där också jättestaden Bombay ligger.

Lagen föreslogs redan 1995 av det nationalistiska Bharatiya Janata Party, BJP, men det var först på tisdagen som president Pranab Mukherjee skrev under den, skriver BBC och indiska NDTV.

BJP kom till makten i Indien på våren 2014 efter en jordskredsseger över regerande Kongresspartiet.

Från och med nu kommer nötkött att anses som en illegal produkt och den som till exempel skulle servera en klassisk hamburgare – eller äta den – riskerar fem års fängelse och en mindre summa i böter.

Kritiker påpekar att förbudet, som också inbegriper slakt av tjurar, oxar och kor, kommer att tvinga bönder till att fortsätta ge dem mat i åratal trots att de inte längre producerar någon inkomst.

Kon är ett heligt djur i Indiens största religion hinduismen och förbjudet att slaktas i flera delstater."

 

Buhu buhu vad hemskt bönderna måste få det nu när de måste ta hand om djuren de skaffat! Bönder som älskar djur!
Påminner lite om hönsfågeln Mike. Mike skulle bli mat och fick huvudet avhugget men fortsatte att leva eftersom en bit av hjärnstammen fortfarande satt kvar på ryggraden.
Mike levde i 18månader utan sitt huvud, och när Mike dog blev ägarna ledsna.
Och man ba WTF?!?!?! De hade ju frivilligt försökt döda Mike men sen när Mike kunde dra in pengar så blev de såååå kära i sin Mike och blev ledsna. Egoismen förklädd som djurvän i ett nötskal.
 
Vill inte lägga in bild här men det finns en hemsida som handlar om Mike och Mike´s död firas varje år. Sjukt.
Miketheheadlesschicken.org
Allmänt | |
Upp