Djurtransporter

 
13 000 DJUR ÄR FAST PÅ DETTA FARTYG SEDAN DEN 28 DECEMBER

"Varje år exporteras miljontals djur från Australien för att slaktas utomlands. Skeppet MV Ocean Outback skulle transportera 13 000 djur från Australien till Israel och djuren togs ombord på fartyget den 28 december.

Men dagen efter att båten lämnat Australien fick det återvända på grund av tekniska problem. Idag, den 5 januari - 8 dagar senare - är djuren fortfarande kvar på skeppet. Transporten tar i normala fall 24 dagar, så det är redan minst 30 dagar som djuren kommer att hållas på båten.

Läs mer: www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/13-000-djur-fast-pa-transportfartyg-i-australien

Djurtransporterna från Australien är rent djurplågeriet för de flesta djur. De lider av värmeslag, vätskebrist, skador och infektioner. Många dör också av svält trots att det finns mat; djuren är ofta så skadade att de är helt oförmögna att nå fram till maten. Last- och transportpersonal behandlar dessutom djuren oerhört dåligt, bara under 2008 rapporterades att 34 974 får dog på transportfartyg på väg från Australien."
 

Jag har tidigare skrivit om jättelika fartyg som skeppar runt djur i världen, för tro inte att detta är något undantag!!
Har tidigare länkat till denna dokumentär producerad i serien "Mighty Ships" av Discovery channel.
Riktigt bra och sevärd!
 
 
 
Vem kan tycka att detta är okej?
Någon som minns de uppspolade korna i Sverige och Danmark för nu nästan exakt ett år sedan?
Det libanesiska skeppet abou karim IV  som då skeppade kor mellan USA och Ryssland.
( tidningsartikel i sydsvenskan )
Döda kor får dumpas på internationellt vatten.
 
Det finns många många problem med dessa transportet även om en bortser från det etiska.
 
 
Många stoltserar med att de enbart köper svenskt. Men exempelvis Scans bacon gör en vända i Polen. För köttet kan inte tillredas på rätt sätt i Sverige. Kan vi verkligen då vara säkra på att det är svenskt kött som kommer tillbaka? Varför kan det inte göras i Sverige? Blir inte köttet gammalt?
Länk ICA Kuriren om Svensk märkning och kött som åker till Polen / Holland och sedan skeppas tillbaka till Sverige.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0