Oj...

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Som svar på mina böner blev det jobb. Sen har det varit full fart. Mycket som ska fixas, inbetalningar att hålla koll på.
 
Sen så ska man aktivista lite också. Fick reklam för djurfällor mm hem i brevlådan. I beskrivningen för en av fällorna stod det att de var accepterade (?? Ja jag reagerade på det ordet) av svenska djurskyddsföreningar.
Har mailat och frågat om accepterat var samma sak som godkända och vilka dessa föreningar är. Väntar med spänning om det kommer något svar.
 
Sen har det hänt mycket på mjölkbråksfronten också. Har sett kampanjer som utspelar sig på facebook som heter saker med stil med "vi som kan tänka oss betala mer för mjölken" och "Vi som kan tänka oss att betala mer för växtmjölk".
Arla vill utveckla en tofuliknande produkt av mjölk och Oatly ska snart lansera sina smoothies.
Hälsans kök ska lansera sina nya veganska produkter och Ica´s lakto-ovo vegetariska produkter ska få ny förpackning. IGEN! MEN jag tror att det kommer vara samma ingredienser i produkterna, tråkigt nog.
 
Beyond meat säljs på Rawfoodshop.. MEN det verkar som att de ska sluta med det? Jag har inte riktigt hängt med i svängarna men skulle gärna ha provat. Har sett många på nätet hylla de produkterna.
 
På tal om hyllat. Anamma´s korv har kommit till stan. HH Sa att det smakade för mycket kött bara. Om man nu gillar det så är det ju bra iofs....
 
Igår var det gåbingo i granlohom och där serverades det vegansk soppa och vegansk korv. Det börjar ta sig!
 
Lokalbon Amanda har dragit igång ett facebookevent som heter "vegetarisk januari" och det är ca 1500 som tackat ja. Ni kanske har sett detta då det är publicerat på ST.nu :)
 
En annan artikel i ST var att lakto-ovo vegetarianerna klagade över att det fanns så lite mat att välja på när de är ute och äter. buhu buhu. Ja jag är elak. Det är ännu svårare att vara vegan, eller för den delen, glutenfri vegan..
Om jag inte läste fel, då jag läste väldigt snabbt var att en av de även åt fisk mm eftersom maten var för tråkig. Om maten är tråkig, ska man bryta sina ideal då?
Hur viktig är moralen för ens själsliga välbefinnande?
 
Nä imorgon är en ny dag och då får jag fortsätta att raljera över saker. Ha det gött :)
Allmänt | | En kommentar |
Upp