De vilda blommornas dag

 
Även i år var jag med på Medelpads botaniska förenings aktivitet på Alnö idag. Jättebra arrangemang som vanligt. Rekomenderas!
På ett pedagogiskt och lättsamt sätt berättar ledarna om vad vi hittar längs en kortare promenad kring kullarna i naturreservatet i Smedsgården på norra Alnö. För de som vill se lite mer så åker man vidare till nästa ställe. Denna gång mådde jag inte så bra så åkte hem efter första turen. Detta evenemang är perfekt för nybörjare.
 
Lite om evenemanget;
"Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och samt de därtill hörande Färöarna och Grönland.
Denna dag ges människor möjlighet att gå ut på blomstervandring, där vi tittar på och lär oss om våra vilda växter och upplever naturen i vår närhet.

De vilda blommornas dag  är ett samnordiskt arrangemang mellan de nationella botaniska föreningarna.
Ända sedan starten i Sverige, den 9 juni 2002, står Svenska Botaniska Föreningen som huvudarrangör.  SBF samverkar med regionala och lokala föreningar, organisationer, och enskilda botanister i hela vårt avlånga land för att det ska finnas vandringar i hela landet.
Den sker en söndag i juni varje år, och tillägnas Nordens vilda flora.

Syftet med De Vilda Blommornas Dag är att bjuda in människor till vandringar i blommornas värld, så att vi tillsammans kan uppleva, njuta och bekanta oss med den mångfald av vilda växter som finns i vår närhet. På så vis kan vi skapa ett större intresse för vår flora och lyfta fram botaniken.

Kom som du är!
Tag gärna med fika och kläder efter väder. Inga förkunskaper är nödvändiga, det kostar inget att delta."

Snart är det ju midsommar och tänkte nästan försöka mig på att åka på ett offentligt arrangemang. Försökte komma ut på offentlig majbrasa men det var ju hopplöst. Fanns ju ingen riktig brasa i hela medelpad kändes det som. Det blev en flopp.

Och efter midsommar brukar ju ljustorpsvandringarna dra igång. Äntligen!

Allmänt | |
Upp