Tankar kring minimalism

Idén om att minimalism gör folk lyckliga kan jag i viss mån förstå, jag är själv inte en som köper massa saker bara för att det är trendigt, jag använder sakerna tills de faller isär. Dock är mycket av det jag har av bra kvalitet som jag ärvt av mormor med mera som aldrig tycks slitas ut...
 
Men jag har som sagt mycket "rat" också. Avlagda kläder som jag inte kan få på mig (allt helt och rent har skänkts bort) ligger i en låda. Trasigt, utslitet och fläckigt. SLÄNG säger kanske många. Men för mig har de användningsområden. Att ha trasor är faktiskt väldigt bra att ha ett extra lager av hemma. Som när jag oljade in köksbänken kom de väl till pass.
 
Att ha massa skor kan vara väldigt bra att ha. Jag har ofta vänner på besök som lånar mina stövlar, mina skor i olika modeller används flitigt. Även stövlar med hål i (som jag använde senast igår).
 
Jag sparade kaninburar med mera. Kan vara bra att ha tänkte jag, och vips så fick jag överta två kaniner! Jag har kattburar trots att jag inte har katt, som jag fångat upphittade skadade katter i.
Visst tar det plats men så som jag bor har jag lite mer plats än i en standardlägenhet.
 
Jag har lite av allt möjligt. Går något sönder så finns ofta något som jag kan "krigslaga" saker med. För mig är det en trygghet att vara förberedd. Behöver jag något så kan jag "snickra till det" av något jag har hemma.
Exempelvis när det behövdes en akut bur till smådjuren då de slogs. Delar av gamla köksskåp blev en bra provisorisk bur tills jag kunde bygga en bättre. Köksskåpet används än i dag då de gillar att hoppa runt i den när de springer lösa inne. 
 
Att ha extra handdukar som är solkiga är bra när det ska fångas skadade fåglar, som typ änder, eller om någon ska färga håret.
 
Hinkar kan man också inte direkt ha för många av. När de inte agerar spyhinkar eller liknande agerar de som papperskorgar i mitt hem. Många saker har flera användningsområden.
 
I mitt hem finns det plats att leva i. Jag är inte överdrivet rädd om något här inne, det ska ju användas och slitas med hälsan. Tappas ett glas o golvet? Inga problem! För att jag har så det räcker ändå. Och det är så skönt att vara förberedd. Att ha lite extra prylar hemma är som att ha skafferiet fullt med nyttiga basvaror. Hemma hos mig så "matchar" inte sakerna. Och det går lika bra ändå! Ett hem ska man leva i! Det är skönt att ha en liten buffert hemma så man slipper jaga runt på köp och säljsajter och köpa i all hast. 
 
 
Behöver en vän något kan jag ge bort saker, likaså får jag saker. Som till mina kaniner har jag fått trasmattor, som de älskar att krafsa i.
På bilden ser du en avlagd fleecefilt (chinchillor älskar att leka i fleece), ett felköpt kaninhus som visade sig vara för litet och legat och väntat på bättre tider i sisodär 10år, ett hyllplan från ett ikeaskåp som jag fått. Skräp för vissa men guld värt för mina små vänner (vem i allsindar skulle lägga ut ett ihåligt hyllplan från en 30+gammal ikeamöbel på blocket?) då det både låter roligt när de hoppar och biter på den.
Chinchillorna är adopterade och kommer från en pälsuppfödning i Enköping där djuren beslagtogs av polisen på grund av vanvård.
 
 
Allmänt | |
Upp