Jakt med hund - Insändare

riktigt bra insändare på VF.se
 
"

Hundar skickas i döden

Vart finns djurskyddet för hundarna som årligen skickas ut i döden?

Det är dags att våra politiker vaknar upp och att lagarna görs om så hundarna slipper gå döden tillmötes på grund av någons så kallade hobby.

Jägarna släpper sina hundar vind för våg utan att se eller ta sitt egenansvar för sina så kallade familjemedlemmar.

Ser man till statistik Agria tagit fram för 2015 har 771 hundar dött till följd av jakt. Detta är ju endast bara ett av alla försäkringsbolag som ger ut sin statistik offentligt.

Lägger man ihop alla så blir ju antalet bra mycket högre.

Av dessa 771 hundar blev 483 dödade i trafik, 20 dödade av tåg, 30 drunknat, 96 dödade av vildsvin, 95 av annat vilt, 17 dödade av varg, en dödad av lodjur, en dödad av björn, 14 är försvunna och 14 dödade av skott från någon jägare.

Tänk hur antalet blir om man räknar in alla försäkringsbolags statistik.

Detta är fruktansvärda siffror att läsa och ta del av.

Det som är ännu mer horribelt är att det är fullt lagligt att släppa sina hundar som skall göra människans arbete med livet som insats.

Vi har så hårda regler i hur hundar annars skall behandlas men när det kommer till denna så kallade hobby som jakt då gäller inte en enda tillsynslag. Inget ansvar behövs tas.

Hundar som springer flera km från sina ägare och blir skadade/dödade av till exempel rovdjur.

Det är heller aldrig tal om att det är ägarnas fel utan då är det lättare att skylla på det djur som attackerat deras hundar.

Kanske ni jägare sover bättre på nätterna när ni inte behöver eller har förmågan att ta detta på ert egna ansvar? Hur kan detta djurplågeri få fortsätta i ett land som Sverige? Att medvetet låta sina djur bli utsatta för fara?

Det finns ju jägare som släpper hundar om och om igen i vargrevir till exempel och sen helt skyller på vargen. Det är ju ERT ansvar att hålla era djur i trygghet och säkerhet.

Nu får det bli ett slut på detta organiserade lagliga djurplågeri.

Värna våra djur"

Vardagsaktivism | | Kommentera |
Upp