Senaste nytt från Djurens Rätt och WSPA

 
Mellan träd och buskar njuter björnarna av solen, den friska luften och det fria livet och kan göra vad de har lust till. Några håller till i bassängen för att svalka sig medan andra klättrar i träd eller leker med de andra björnarna. Det finns gott om plats för de 20 björnarna som bor i det soliga Balkasar-reservatet i Pakistan. Alla har dock en mörk bakgrund, där de hölls fångna. De tvingades ut i hundkamper med nedslipade tänder och klor och kamptränade hundar anföll dem igen och igen. Detta verka dock vara helt glömt när björnarna springer runt bland de gröna träden i Balkasar i dag.
 
----
 
 
Namninsamlingen, som gjorts i ett samarbete mellan WSPA, den brittiska djurskyddsorganisationen Compassion in World Farming och glasstillverkaren Ben & Jerry´s, har alltså genererat en bra bit över en kvarts miljon namn. 
 
----
 
 
Många regeringar runt om i världen försöker stoppa denna sjukdom genom att avliva tusentals hundar. Men det är bevisat att genom att döda hundar – oavsett hur många – stoppas inte sjukdomen.  Det mest effektiva sättet att hindra smittspridningen är att göra hundarna till våra beskyddare. 
 
Genom att vaccinera 70 % av hundpopulationen skapas en barriär som stoppar rabiesspridning mellan hundar. Slutligen dör sjukdomen ut och slutar vara ett hot även mot människor. 
 
Över 2 400 människor dör av rabies varje år i Kina – flest i världen efter Indien. Under 2012 inleddes ett samarbete mellan WSPA och kinesiska smittskyddsmyndigheten (CADC) för att få igång vaccinering. Denna banbrytande överenskommelse är enormt viktig för att stoppa onödig avlivning av hundar i rabiesbekämpningens namn.
 
------
 
Återförsäljare av det asiatiska nischkaffet Kopi Luwak vill inte stödja en produktion som medför djurmisshandel. De senaste månederna har vi kontaktat många återförsäljare av Kopi Luwak och krävt att försäljningen av kaffe som kommer från djur i burar upphör. Vårt krav har blivit mycket positivt mottaget och lett till goda resultat. Vi fortsätter nu arbetet genom att verka för en märkning.
 
I september visade BBC en dokumentär som avslöjar hur tusentals vilda palmmårdar fångas i Sydostasien och tvingas leva i små burar för att möta den stigande efterfrågan på Kopi Luwak. Med ett pris på över 2000 kronor kilot är Kopi Luwak världens dyraste kaffe. Kaffet produceras med kaffebönor som palmmårdarna äter och delvis smälter innan de plockas upp av farmarbetarna.
 
-----
 

En av Djurens Rätts samarbetspartners inom ECEAE (Europeiska koalitionen mot djurförsök) organisationen LAV (Lega Anti Vivisezione) har fått pris för sitt arbete inom forskning utan djurförsök.

Den 17 oktober i år tilldelades priset "2013 DNA" till LAVs  testing campaign coordinator. Detta för ett djurfritt forskningsprojket som drivs tillsammams med Dr Susanna Penco, forskare vid  University of Genoa i Italien. Priset delas ut av Italy’s National Academy of Biologists.

Detta är första gången som priset går till ett djurfritt forskningsprojekt. Prissumman på 5000 euro doneras till forskningsfältet djurfria tester. En stor framgång för forskning utan djurförsök! 

 
 
Övrigt | |
Upp