Trivs med jobbet

Hoppar runt överallt och ingenstans just nu.
Igår var det en bra dag på jobbet. Baka vegansk äppelkaka tillsammans med ungdomar, och efter det ta och dansade vi framför Just Dance 4 Wii fulla med energi från sockret.
Nästa vecka tänkte vi kanske prova på att göra muffins. Dessa ska vara glutenfria och veganska. Har aldrig bakat glutenfria muffins förut. Är det något man ska tänka på?
 
Idag blir det en lugnare dag med hemmapyssel, i helgen blir det jobb igen!
 
Dagens mat kommer att bli burritos!
I burritosen kommer jag att ha bland annat;
Pulled Jackfruit
Ris
Majs
Tacosås
Hemmagjord vitlökssås
Hackade tomater
Linser
Kikärtor
 
Mums!
Du som inte provat Jackfruit... GÖR DET! *nomnom*

Panering och jordbävning.

Igår skulle jag panera lite tofu. Det är lätt men igår fungerade det inte alls för mig.
Det hamnade mjöl överallt, välte ner saker, spillde mjölk över hela mig etc. Tillslut gav jag upp.
Hälften av tofubitarna blev panerade och andra halvan stekte jag som vanligt bara.
 
Efter detta så kom jordbävningen. Allt började skallra och man fick en obehaglig känsla i kroppen. Det var inte som förra gången då det tydligt kändes att marken skakade. Iof stog jag den gången uppe på ett berg...
 
 
 
Panerad tofu för en lite krispigare tofu!
(Är tofun blöt kläm först ut lite vatten.)
 
Steg för steg
 
1:Skiva tofun i bitar
 
2:Rulla tofubitarna i mjöl
 
3: Doppa bitarna i sojamjölk
 
4: Rulla bitarna i ströbröd
 
5: Stek bitarna med ganska mycket fett.
 
 
Pastan är Sojabönspasta från Risenta som är köpt på Ica Maxi Birsta (Glutenfria hyllan) och tofun är inköpt på Coop i Birsta om jag kom ihåg rätt...
Har inte gjort egen tofu hemma nu på ett tag...
 
 

Enkel äppelpaj

 
Tog tyvärr ingen efter bild denna gång! Denna bild är INNAN den hamnade i ugnen!
Täcket blir ganska hårt och knäckigt.
 
Detta behövs:
1,5dl havregryn
1,5dl mjöl av någon sort
1,5dl socker
150g margarin
5-6st äpplen
kardemumma
Kanel
Ungsform
 
Hur?
Fetta in ungsformen.
Skala och ta bort kärnhuset på äpplena.
Skiva äpplena i tunna bitar och sprid ut dom i formen.
Strö lite kardemumma och ganska mycket kanel över äppelskivorna.
 
Lägg smöret i en kastrull och värm det långsamt tills det smälter.
Blanda ner havregryn, mjöl och socker i kastrullen.
Häll ut blandningen över äppelskivorna.
 
In i ugnen på 200grader i 20-30min beroende på hur tjocka äppelskivor du har gjort.
 
Servera med glass eller vaniljsås, exempelvis Oatlys. :)
 

Att drömma om mat

Inatt drömde jag en konstig sak. Jag drömde att jag hade svårt att sova, granntanten stökade på som vanligt. Gick över till henne och frågade om vi skulle gå till Statoil. Vi traskade ner längs backen genom södermalm. Inne på macken fick jag se att de hade tagit in hela A&A´s sortiment. Även de allra senaste nyheterna som fetaosten med mera. Ni anar inte vilken lycka!! Lagom tills att vi var hemma igen blev det dags att kliva upp.. Gissa hur besviken jag var över att inte få hinna smaka alla dessa läckerheter!!
 
Dock så tröstade jag mig med lite veganska jordgubbsmashmallows.. Min påse är snart slut.. Börjar att bli less på dom...
 
BTW;
 
Nu på måndag den 15/9 så är det skaparverkstad i Granloholm. Jag ska lyckas göra en vegansk äppelkaka/paj. Ditt bästa recept/tips?? Någon som har äpplen att skänka??
Jag jobbar både ikväll och imorgon så  hinner nog inte åka och fixa äpplen via Pallafrukt.se :(
 
Mitt träd börjar bli fullt av gröna ekollon. Någon som vill palla dessa?

Gröna smoothies

Igår var det smoothies och raw tårta på centrumvillan i Granloholm.
Gott!
Synd för er som missat detta! MEN den 23 Oktober så är det vegansk soppa med glutenfritt bröd, information om växter och kryddor mm.
Be there!
 

Leva i förändring

Det är både jobbigt och roligt att leva i förändring, man vet inte vad framtiden har att erbjuda.... 
I förrgår blev det dags igen för en ny skepnad. Livet har numera krävt att jag bör uppdatera garderoben med en kavaj. (köpte en jättesnygg på myrorna!)
Trodde aldrig att det var något som skulle passa mig. Samma kväll började jag på ett nytt jobb, och idag blir det ett gammalt jobb på en ny plats.
Att byta jobb, vara den ständiga vikarien är ganska jobbigt. Men lärorikt. Men jag skulle vilja prova att ha slentrian, ungefär som när man gick i grundskolan. Fritidens aktiviteter skiftar också.
Stressen av att hålla reda på 4 olika arbetsplatser, 4olika chefer och närmare 100olika kollegor... 
 
Provade en ny sak igår, rökelse. Köpte kanske fel sort för tyckte det luktade lite brandrök. Och vedkamin... 

Vegan poet tävling!

 
Länken har jag slarvat bort men det går nog att googla!
 

Nu dör 100 000 älgar - för nöjes skull!

Camilla Björkbom på Nyheter24
 
"När hösten kommer stoltserar män och kvinnor med vapen och döda älgar på många tidningsuppslag. Jägarna kommer den närmaste tiden att döda runt 100 000 älgar och skada tusentals – för nöjes skull.

Jag är inte ensam om att anse att jakt för spänning och avkoppling är grymt mot djuren. Det anser nämligen även två tredjedelar av Sveriges befolkning enligt en undersökning från Sveriges lantbruksuniversitet. Samtidigt konstateras att lika många är negativa till "jakt på älg, hjort och rådjur, om anledningen är att få spänning och avkoppling".

De flesta jägare påstår att jakten i första hand ger dem avkoppling i naturen och trevlig samvaro med jaktkamrater. Detta till trots verkar själva dödandet spela en viktig roll då de lägger mycket pengar på jaktarrenden och teknisk utrustning för jakten.

Enligt en av de sällsynta studierna över antalet älgar som skadskjuts är det så många som 14 000 älgar som måste eftersökas innan de kan dödas. Runt 1 000 individer återfinns aldrig och vi kan bara föreställa oss det fruktansvärda lidande som går dem till mötes. Ett bukskott kan leda till plågsam bukhinneinflammation, smärtan från sönderskjutna mjukdelar och ben är stor, medan långsam blodförlust leder till svaghet och successivt nedsatt allmäntillstånd.

Lidandet under älgjakten är endast toppen på ett isberg och är inte ens årets största jakt, som många kanske tror.

Fredlösa från första andetaget är rävar och grävlingar. Årsungar av räv och grävling får jagas under vår och sommar och sedan vidtar höst- och vinterjakten på de vuxna. De jagas för att de konkurrerar med jägarna om viltet. De tar nämligen byten som jägarna själva vill döda. Det här kallas för viltvård. Årligen dödas omkring 80 000 rävar och 30 000 grävlingar av den anledningen.

Änder och fasaner föds upp till levande måltavlor för hugade köpare. Det rör sig om flera hundra tusen fåglar som släpps ut för att dö i en kanonad av hagelskott. Hageljakten leder inte så förvånande till omfattande skadeskjutning och lidande för djuren.

275 000 måsar, kråkfåglar, duvor och björktrastar dödas för att de anses vara skadedjur. De drabbas av så kallad skyddsjakt året runt. Detta trots att skyddsjakt egentligen bara får ske ”om det inte finns någon annan lämplig lösning”.

Människan samexisterar med de vilda djuren och konflikter mellan oss uppstår. Lösningen är inte att en beväpnad part dödar och orsakar lidande för den obeväpnade. Den enda jakt jag kan föreställa mig som acceptabel är när det handlar om att avsluta lidandet för svårt skadade eller sjuka djur. I övrigt behöver vi som samhälle hitta andra sätt att lösa de konflikter som uppstår mellan människor och vilda djur. Jakt och dödande kan inte längre få vara utgångspunkten för livet i svenska skogar.

 

Camilla Björkbom
Förbundsordförande, Djurens Rätt"


TENS-plattor

KAN NÅGON HJÄLPA MIG?
Jag köpte min TENS på Kronans apotek i Birsta, men de sålde tydligen inte refillplattor till TENS-apparater.. Sökte runt på flera apotek som inte heller hade plattor tills jag fick tag i ett par på Hjärtats Apotek i Birsta (bredvid Coop). Personalen sa att dessa plattor skulle passa till TENS modellen jag har (har bara sett min modell på flera olika apotek). 
Jag kunde få byta om jag inte hade öppnat förpackningen, vilket jag såklart gjorde för att sedan inse att dessa passar ju inte alls!!
 
Någon som kan hjälpa mig?? Till vilka modeller passar plattorna och vart kan jag köpa refill till min?
Är någon intresserad kan jag tänka mig att byta plattorna mot något, typ lite frukt eller något.. (Kostade över 100kr) :(
 
 
 
För er som undrar var TENS är så är det en liten maskin som skickar ut elektricitet i musklerna för att blockera smärtinpulser från nerverna. Plattorna är gjorda i ett klibbigt material som fastnar på huden och kan återanvändas tills de slutar att fästa eller att det klibbiga släpper.
Det finns också en annan typ av plattor som man kan använda fler gånger men då måste man köpa en speciell gele till att ha mellan hud och platta för att strömmen ska ledas.
När jag använder denna på grund av rygg och bäckensmärtor kan jag använda mindre värktabletter.
Därför är det för mig obegripligt att man säljer apparaten (denna kostar ca 1000kr) men inte plattor (som måste bytas ut med jämna mellanrum).

Älgjakten är igång igen...

Nu är det full rulle i skogen, dvs akta dig för att gå där det finns skjutgalna. De skjuter på vadsomhelst. Bärplockare, hundar med mera. Så håll dig därifrån om du kan.
 
I ST kunde man idag läsa detta
 
"En man har avlidit efter ett vådaskott under älgjakt utanför Kristineberg i Västerbotten, uppger polisen.

Platsen är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning. Enligt polisen är det en jägare som vådaskjutit en annan jägare från ett annat jaktlag.

Mannen som avlossade det dödande skottet, en man från Västerbotten, är starkt chockad av händelsen, säger Kenneth Jonsson vid länspolisen.

"Han ska självklart höras, men för tillfället är det omöjligt. Han är just nu omhändertagen för vård."

Kenneth Jonsson säger att polisen varit på plats sedan klockan sju. Förundersökning är inledd och pågår.

"Vi kollar skottvinklar och kulbana, och mäter avståndet till platsen där den skjutne stod, säger han."

Den avlidne är, enligt Jonsson, från södra Sverige. Mannen dog sannolikt ögonblickligen av skottet.

"Han befann sig precis på gränsen mellan två jaktlag. Skytten måste ha trott att det rörde sig om en älg. Han är nu misstänkt för vållande till annans död.""

 

De är inte alls lika noga vad de siktar på som de påstår. De skjuter även varandra. Ser man inte skillnad på människa och älg bör man gå till en optiker snarast.
 
 
 
Detta skrevs igår på SR
 
"Den mindre lyckade jakten ägde rum i Östergötland i somras.

Mannen som var ute på vildsvinsjakt hade flera gånger sett vildsvin i området, uppger tidningen Östgöta-Correspondenten.

När han så hörde att det knakade i skogen och tyckte sig se frambenen på ett vildsvin tog han fram geväret, siktade och sköt. Djuret stöp direkt.

När mannen kom närmare visade det sig att han av misstag skjutit en stor åttataggare.

Polisen kopplades in och jägaren erkände brott mot jaktlagstiftningen. Han ska nu böta 11 000 kronor för sitt misstag."

 

Ännu någon som behöver glasögon. Visseligen tror jag att detta inte var någon olycka. Någon ville ha ett fint älghorn att sätta på väggen.
Älghorn är fina när de sitter kvar på älgen!
 
 
Jägarexamen då? Ja det är ett "trevligt" tredagars event, DVS inte något svårt att skaffa. Exempelvis om man tar det på Knistad
 
"Kursen omfattar en generell del kring djur och natur, en teoridel om fauna, ekologi, vapenhantering, vapensäkerhet, eftersök med mera. En grundlig skjutträning i både hagel- och kulskytte på Knistads egna skjutbanor, i direkt anslutning till hotellet, ingår också."
 
För några dagar sedan publicerade DN denna artikel om den ökade tjuvjakten. Jägare är inte bara blinda, de är också kriminella....

"Förra året anmäldes 952 jaktbrott i hela landet vilket är en ökning med 30 procent sedan 2012. Den största ökningen står Östergötlands län för med 170 procent, medan Blekinge minskar med 69 procent.

Ökningen beror främst på oanmälda viltolyckor, sedan 2010 är man skyldig att polisanmäla om man kör på ett djur, och illegal jakt.

Grovt jaktbrott kan ge mellan sex månader och fyra års fängelse. Det finns igen ökning av antalet fällande domar.

Efterfrågan på viltkött har skapat en ny marknad för kriminella ligor. Utrustade med mörkersikte åker de runt i bil och skjuter djur i de svenska skogarna.

– Den här organiserade formen av illegal jakt har inte funnits tidigare. Men det är en lukrativ marknad och risken att åka fast är liten, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Hittills har den illegala jakten främst förekommit i Mälardalen och Skåne."


 

Nä nu tar jag och slutar kolla vad för hemskheter som händer mot djuren dagligen. Mår bara dåligt.
Kom ihåg att rösta för skärpta jaktlagar och högre straff för jaktbrott!!
 
 
 

Nya dojjor!

Har köpt ett par nya skor på Stadium i Sundsvall.
Ännu en gång blev det ett par läderfria ASICS för 999kr på rea.
 
 
 

RSS 2.0