Min dag!

Idag har jag inte hunnit med allt jag velat, men ganska mycket ändå, och just nu är jag ganska trött!
 
Först gjorde jag det dagliga slitet på gården innan jag styrde över till en vän för ett möte. Jag bytte bort mina shisandrabär mot en påse med magnesiumklorid. Låter det som ett konstigt byte???
Vi kom in på sojamjölksmaskiner (jag har en, vill du låna så går det bra :) ) och att jag har en tofupress men gav upp tofudrömmen för att det var svårt att få tag i Nigari... Tja... Vännen hade en hel säck på typ 25kg med "nigari" aka magnesiumklorid... Som var inköpt från Granngården. Så NU kanske det blir tofutillverkning framöver!
 
Efter vårat trevliga möte så åkte jag in till stan och tog en god lunch på Pipeline
Bilden gör INTE maten rättvis! Det är ganska mörkt på Pipeline och blixten gör istället att allt blir vitt....
Det är en vegansk (såklart!) svampsoppa med havregrädde och bröd. Kom precis när de hade plockat undan salladsbordet så det missade jag... Soppan räckte bra till att mätta min hungriga mage!
45kr kostade den och så fanns det också vegansk pytt i panna för 45 kr och vegansmörgås för 35kr. Kanske blir en pytt i panna imorgon då innan jobbet, har lite ärenden i stan som inte hanns med.. OM jag orkar...
 
Sen handlade jag lite behövliga saker på Hälsokraft, de har stor rea nu med massor av skor, back on track mm.. Efter det letade jag mat på ica och hittade lite gott... (Se tidigare inlägg)
 
Kom hem, jobbade lite mer på gården, och sen bar det av till Bergeforsens scoutkår!
Vill ni veta något lustigt? Det finns 2st scoutkårer i Bergeforsen med ca 1km avstånd fågelvägen. Det är tydligen poppis att vara scout, och jag har gått helt ovetandes om hur vanligt det är.
Kan numera titulera mig som scoutledare. Det hade jag aldrig trott för ett halvår sedan. Mitt första möte med truppen idag. Ett roligt gäng och vi lekte lekar som banankull, under hökens vingar kom, pepparkakskull och lite allmänt galej. Vi pratade om att ha rätt kläder på sig när man ska leka ute i snön (vilket jag inte hade då jag har tappat bort mina täckbyxor. Någon som vet vart de befinner sig?).
Nästa vecka ska vi ut och åka pulka, elda och grilla korv.
Vet ni vad som är ännu bättre? Vi är 4 ledare för vår grupp, en omnivor, en lakto-ovo vegitarian och 2veganer. Jag har uppgiften att ta med smaskig vegansk korv. Vilken vego-korv är bäst att grilla? Har bara stekt eller micrat mina!
 
Nu har jag ätit lite kvällsmat. Är helt slut i kroppen.. Huh!
 
På Djurens Rätts årsmöte ska vi ha provsmakning av olika nyare veganska produkter. Vad skulle DU vilja provsmaka eller är nyfiken på? Vill ha lite uppslag :)
Olika mjölker? Korvar? Ostar? Kaviarer?
 
Sängen nästa!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Senaste handlingen!

Först innan jag gick till Hälsokraft gick jag förbi korvmojjen som säljer vegetarisk korv, och tyvärr var den inte vegansk men bara att den är vegetarisk är en stor seger enligt mig, vinden har vänt! Vegovågen sköljer över land och rike och jag kan inte vara lyckligare!!!
 
 
 
Från Hälsokraft; på rea 40%
Persgården musli 28,50kr
Sugar scrub 71kr
MultiVitaminer 154kr
Altså... Tror nästan det är farligt mycket vitaminer.. exempelvis B12 är 5000% i RDI... huh... kanske bra för mig som inte alltid kommer ihåg att ta mina tabletter..
 
 
 
Denna är inköpt på LIDL för 11-12kr, smakar helt okej, ganska likt hemagjord sojamjölk.
 
Från ICA hittade jag dessa saker som jag inte provat förut
Ekologisk kryddmix 20kr
Adukibönor 23kr
Hampaprotein 25kr för 100gram.
Bredvid proteinet så stod det en burk med hampaprotein från Reneé volitare, den var väldigt mycket större, men av att läsa på förpackningen så innehöll den bara 400gram! DVS, det var billigare att köpa små påsar av denna sort! plus att 4påsar tar hälften så stor plats.....
 
 
37kr på Ica
 
Provade att äta dessa (som jag tillagade i micron) och de är goda! Tummen upp!
Till dessa hade jag kokt potatis, Avokado och en röra med IKEA´s svarta tångkaviar, sour supreme och hackad rödlök. Kanske en annorlunda mix men det var gott. Blev mätt och nöjd :)
 
Veganska produkter | | Kommentera |

Kassler!

 
Nu har jag hittat det perfekta sättet att äta Seitanfoods kasslerblock på 1,5kg!
 
Som vanlig kassler! Jag som inte ens minns att jag ätit "riktig" kassler blev glatt överraskad över att en kasslerskiva, ost och färsk annanas i ugn kan smaka så gott. Min partner tycker att det ska göras fler gånger!
ett halvt kasslerblock blev för oss 4 portioner. Efter att ha sett hur mycket det är i de små förpackningarna skivad kassler så skulle jag inte köpa den mindre varianterna. Var gott att ha en "riktig" bit att äta på!
 
Till detta så serverades Ahlströmmers potatisgratäng med A&A´s Perfekt Pizza, färdig hackad sallad, en alkoholfri bira, ketchup och siracha!
Recept, Veganska produkter | | 2 kommentarer |
Upp