Max i Birsta

Beställde en crispy Mexican - majonnäs - ost +äggfri Majonäs. 
 
Smakade gott!
Konsistensen och smaken på burgaren var ungefär som en korsning mellan Max greenburgare och mcdonald's McBean. 
Mättande.
Denna kan jag tänka mig att köpa igen.
På bilden syns inte Majonäsen. Nästa gång blir det oumpf - burgaren som jag provar :-) 
 
 

Omega 3 olja

Har funderat lite och insett att jag får i mig mer omega 6 än omega 3.
Tar du tillskott? Isåfall vad?
Funderar på algoljekapslar eller linfröoljekapslar. Vet inte om jag får i mig det i vanlig oljeform.
Vill ju inte äta massa tabletter egentligen men eftersom jag har svårt att äta saker jag inte tycker om så är det kanske en nödvändighet? Eller behöver en inte ta tillskott? Måste läsa på mer om dethär. Någon som har tips var en kan börja?
 
Saxat från livsmedelsverket:
 
"De viktigaste fleromättade fetterna heter omega-3 och omega-6. Omega-3 och omega-6 är egentligen namn på två familjer av fleromättade fetter. I dessa familjer ingår olika långa fettsyror som har olika funktion i kroppen.

Moderfettsyran i omega-3-familjen heter alfa-linolensyra. Moderfettsyran i omega-6-familjen heter linolsyra. Moderfettsyrorna är medellånga fettsyror som till viss del kan omvandlas till längre fettsyror i kroppen. De vanligaste långa omega-3-fettsyrorna är eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra(DHA). Den vanligaste långa omega-6-fettsyra är arakidonsyra."

"Fem till tio procent av den energi vi får i oss från maten bör komma från fleromättade fetter, varav ungefär en procentenhet från omega-3. Det motsvarar ungefär 2,5 till 3 gram omega-3-fett per dag. Det är lika mycket omega-3 som det finns i en portion lax eller 1-2 matskedar rapsolja."

"När det gäller omega-6 diskuteras det om omega-6-fett skulle kunna öka risken för inflammatoriska sjukdomar. Den forskning som finns tyder på att det inte är så. I studier där man tittat på människors intag av olika mängder omega 6-fett ser man generellt ingen koppling mellan intaget av omega-6 och markörer för bland annat inflammation. I vissa studier har man tvärtom sett att omega-6 skyddar mot inflammation."

 

Hälsa | | 2 kommentarer |

Maxträffen

Tyvärr kunde jag inte närvara på maxträffen och har inte hunnit prova burgaren än. Men hörde att de som var där hade haft trevligt!
Hoppas att någon kan fixa en till träff!
 
 
 
För mig blev det en City Special på Pizzeria Amore. Sällskapet åt en vegansk azteka och var supernöjd. Västerås levererar! Besökt Pizzeria Amore flera gånger och är lika nöjd varje gång.
Osten försvinner lite ner i pizzasåsen men det är sååå mumsigt!
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp