Vår vår vår

Fortsätter och tjatar på detta ämne! Skönt att ta av sig alla tjocka kläder!
 
Idag har varit en ganska produktiv dag, trots att den inte är slut ännu!
 
Började med att jobba och uträtta ärenden mm.
 
Sen blev det en god grönsakswok med glasnudlar på Pipeline!
 
 
 
Nu i dagarna har köttskandal efter köttskandal uppdagats, och jag kan fortfarande inte förstå varför människor väljer att stödja den industrin......
Övrigt | | En kommentar |

Radio!

Idag blev jag intervjuad av P4 Västernorrland. Det var spännande och roligt. Var mycket nervös innan men det gick nog vägen.. Har inte lyssnat på inslaget än. Är självkritisk och det kanske är bäst så, bara att köra på utan att tänka för mycket. Pratade om hur det var att vara vegetarian/vegan i Sundsvall.
Är stolt över att ha klarat av uppgiften.
Har du varit med i radio? Vad pratade du om och hur kändes det?
Allmänt | | 3 kommentarer |

Delar med mig lite

 
Från denna vecka är artikeln.
 
Du har väl inte missat Djurens Rätts undersökning?
"I undersökningen, utförd av opinionsundersökningsföretaget Demoskop på uppdrag av Djurens Rätt, svarade 6 % av de tillfrågade att de var vegetarianer och 4 % att de var veganer. Var tionde svensk väljer alltså vego, en ökning med 4 procentenheter sedan undersökningen för fem år sedan.

Andelen vegetarianer och veganer är 10 % både bland kvinnor och män, åldermässigt finns den största andelen vegetarianer och veganer bland 15-24 åringar (17 %).

 

– Det är glädjande att siffrorna har ökat under de senaste fem åren, men jag hade blivit förvånad om det inte skulle ha gjort det. Det ökade intresset för vegomat märks överallt, säger Gabriella Terneborg, konsumentansvarig på Djurens Rätt.

 

Störst andel vegetarianer och veganer är det i Skåne (15 %) och i Storstockholmsområdet (11 %). Det är också i de regionerna som ökningen har varit som störst under de senaste fem åren. Det skiljer sig dock inte nämnvärt mellan storstadsområden (11 %), stadsområden (9 %) och landsbygden (10 %).

 

Av de som inte redan åt vego uttryckte 37 % att deras intresse för att välja vegetariskt mat hade ökat under det senaste året. Motsvarande siffra från undersökningen från 2009 var 26 %.

 

– Det ökande intresset märks tydligt när du går i livsmedelsbutikerna eller äter ute på restaurang. Utbudet ökar hela tiden, och fler och fler kockar inser det viktiga i att servera bra vegorätter. Samtidigt framkommer det i undersökningen att ännu fler skulle välja vego om utbudet var bättre och mer lättillgängligt, säger Gabriella Terneborg."

 

 Många tidningar har skrivit om detta, radiokanaler mm. Tillochmed utländsk media har intresserat sig! HURRA! Det är så skönt att vegetariska vågen kommer! Ni nya veggisar har ingen aning om hur "förspänt" ni har det! Blir nästan lite sur när många på nätet mm gnäller över att alla helfabrikat som korvar mm är så dyrt.
Vill ni veta hur jag hade det när jag var nybliven veggo? Många viste inte ens vad det var! Äta på restaurang var nästan en omöjlighet. Många gånger enbart isbergssallad tomat gurka och en brödskiva till. På de stora butikerna så fanns det en (ja en!) (om man hade tur) sorts sojakorv som var hemskt äcklig i smaken. För ungefär 4 år sedan var det första gången jag provade sojakorv efter upplevelserna som hände för snart 20 år sedan. Sojamjölk/fil/yoghurts.. ja det var något exotiskt! Är så lycklig över hur vi har det nu! Nästan varje butik har något som är veganskt i mjölk och fabrikatväg! (Läs mitt tidigare inlägg "vart hittar jag veganska produkter i butik?")
 
För att bli lite pepp så kan man räkna ut ungefär hur många djur du har låtit leva genom att bli veg!
Klicka in på Veggie Awards!
Enligt den sidan har jag skonat närmare 4000liv. Inte illa!
 
En annan bra nyhet, även denna från Djurens Rätt:
"I höstas avslog en regional djurförsöksetisk nämnd en ansökan om djurförsök på 50 000 djur. Avslaget överklagades av forskaren, men nu har även överklagan fått avslag, vilket innebär att försöket stoppas i sin nuvarande utformning."
 
 
Och glöm inte att gå med och rösta på Djurens Parti i Europavalet!
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp