vegan pizza day!

Idag är der Vegan Pizza Day!
Hur ska du fira? 
 

Grillkväll

(Lånad bild av A, hungriga själar väntar på att grillen ska bli redo )
 
Igår vad det grillning på Norra berget som anordnades av djurens rätt. Både medlemmar och nyfikna var välkomna!
 
Det bjöds på tzayspett, korv, hamburgare, sallad, röror, chips, dricka med mera.
Jättemysigt!
 
Nästa grillning blir samtidigt som synthpicknicken som är den 5 Juli, dvs dagtid. Sen kan man om man vill dra vidare på hamnyran/pride på kvällen.

Nyttig "bakelse"

Ni måste testa detta. Så enkelt så gott!
Räcker till 3-4 portioner
 
3dl mandlar (eller andra nötter)
ca 8 dadlar
lite vatten.
Mixa, tryck ut till en rund cirkel på en tallrik
 
Vispa lite vegansk grädde och lägg ovanpå cirkeln.
 
Strössla med rivet apelsinskal
 
Toppa mumsigheten med bär; hallon, jordgubbar etc
 
Mums.
mums
mums.
 
Bild kanske kommer senare :)

Börjat skolan igen

Nu är första veckan avklarad.. Det känns bara som... Vad har jag gett mig in på?
SUPERTIGHT schema! Har pluggat som en tok men ändå inte lärt mig något känns det som för att jag varit för stressad för att minnas vad jag nyss gjort.
 
Tog lite läspaus idag, har inte orkat läsa så mycket. Blev istället lite TVtittande. På SVT Forum. Det var Eskil Erlandsson VS Jens Holm. Fårgan var hur vi ska minska köttkonsumtionen. Eskil var som vanligt en besvikelse. Det var dock roande när han blev upprörd och inte ville svara på Jens frågor, han började då i frustration hamra handen i bordet.
 
Till frukost kollade jag på ännu ett bra SVT program. Om fåglar och hur de lär sig med mera. Superbra. Jag gillar faktiskt SVT även om det är mycket tråkigt där också.
Exempelvis kan man njuta av Full Patte och andra humorserier.
 

Sommaren är här på riktigt!

Nu är det härligt och varmt! Har nästan badat, iallafall benen fick bada ett antal gånger både idag och igår.
Har paddlat i två dagar och sovit under presenning i skogen med vänner. Det negativa var att det regnade mycket och presenningen hade hål i sig!
Traskade runt glad i hågen utan skor, så härligt.
Tills vi upptäckte allt skräp folk slängt i naturen. Hittade bland annat en bil i vattnet i skogen (!!), massor av ölburkar och 3st fiskedrag med krokar i där barn brukar bada...
 
En sådan underbar utflykt blev förstörd för mig, sist jag var där minns jag inte att det var massa skräp överallt!!!
 
 

Curry House

I fredags efter nationaldagsfirandet var jag och mina vänner och åt på Curry House som ligger på Köpmangatan 34 i Sundsvall.
 
Det är 3 rätter som är veganska. (De har bra koll på vad vegan innebär)
Vi åt nummer 32 (om jag minns rätt) och det hette något med "vegetarisk pashmala" eller liknande för 140kr.
Som med den mesta indiska maten så har den lite sting men inte jättehet.
 
Dock så var det lite liten portion så vi beställde in extra ris men blev inte riktigt mätta ändå, iofs är vi sådana som är hungriga som vargar!
 
Blev tyvärr ingen bild denna gång!

GB R-ice strutglass!

Nu finns GB's strutglass Rice på pressbyrån vid navet, 7-Eleven mm!
 NomNomNom!!
Glutenfri och sojafri! 
 
 
 

Bieffekten och andra bra dokumentärer!

Säga vad man vill om SVT, men dokumentärer, det kan dom!
 
Bieffekten (MÅSTE SES!!!)

"Utan humlor och bin skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollenrallare skapar förutsättningar för allt levande. Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vilka konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.
Tillgänglig till lör 28 jun (25 dagar kvar)"

 

Dokument Utifrån: Glödlampskonspirationen
Din skrivare och andra produkter är gjorda att gå sönder efter ett tag för att vi ska köpa nya och storföretagen ska tjäna mer pengar. Men det finns andra vägar, exempelvis går det att ladda hem mjukvara som nollställer dessa chip som är fastsatta på kretskorten. Man får följa med sedan början av 1900talet och förstår skillnaden mellan hur produkter tillverkats i länder med diktatur, vs fri marknad. Grunden till slit och släng mentaliteten, varför gör vi saker utan att tänka på det? All elektronik skeppas till fattigare länder som exempelvis Gahna och förgiftar och förstör. Vad ska vi göra för att motverka detta? Fira lampan som har lyst i över 100 år?

 

Trendiga Husdjur

(har inte hunnit se denna serie men misstänker att det är riktigt bra! )

"Trenden är att ha så små husdjur som möjligt. Hundar och katter blir allt mindre, men många vill även ha små hästar, grisar och till och med getter. Industrin som erbjuder djur som accessoarer omsätter miljoner.

I serien kommer både uppfödare och djurägare till tals. Är trenden med mini-husdjur egentligen grymma genetiska mutationer? Efterfrågan på minimala djur ökar, såsom minigrisar, minihästar, till och med minigetter. Branschen växer snabbt och omsätter miljontals kronor."

 

Allergierna ökar!

"Vet vi vad en allergi är egentligen? Hur kommer det sig att de ökar och blivit en folksjukdom?400 miljoner människor i världen lider av allergier och 300 miljoner människor lider av astma. Sjukdomen är den fjärde största i världen enligt WHO och kommer att blir nummer tre inom ett par årtionden.Att hitta ett bättre sätt att diagnostisera sjukdomen, är inte tillräckligt för att förklara mysteriet med den explosionsartade ökningen av allergier i världen. Dokumentären kommer att undersöka de olika hypoteser som finns som förklaring till ökningen.

Tillgänglig till 2 jun 2015 (364 dagar kvar)"

 


Djurens Rätt´s Rikskonferens

Vilken bra helg det har varit trots att resan varit jobbig! Många byten mellan buss - tåg- buss- tunnelbana - buss etc. Väg och spårarbeten och Stockholm marathon på det!
 
 
Vi ankom på fredag kväll till Djurens Rätt´s kansli i Älvsjö där vi sov första natten.
 
 
Lördagagens program började med en föreläsning om vegansk kost av David Stenholtz ( Onkolog och medlem i Läkare för framtiden) Jättebra! Skulle kunna ha suttit och lyssnat hela dagen! Mycket kände jag igen från tidigare men också mycket nytt!
Många olika föreläsningar under dessa två dagar, klicka in på DENNA för att se hela programmet.
 
 Senare blev det lunch och Vegan Soul Train kom och sålde grillspett, kebab med mera.
 
Kebabtallrick dag två
 
Mellan föreläsningarna såldes det mycket gott fika!
Första dagen åt jag jordgubbstårta (på vilden) och banantårta. Hade siktat in mig på red velvet tårtan men den gick åt i ett nafs! Andra dagen blev det prinsesstårta!
Tårtorna var bakade av Karolina som har skrivit Kakboken.
Utöver godsaker kunde man köpa tidningar och prenumerationer av Matmagasinet Vego, Skor, skärp, väskor mm av Green Laces, Böcker, kläder pins mm av Djurens rätt. Bilder på vad jag köpt kommer i ett nytt inlägg.
 
 
Till middag blev det snittar, lite bönor, hummus med mera och en panacottaefterrätt.
 
 
Efter att ha lyssnat på så många inspirerande människor och ätit god mat blev det en liten promenad innan det var dags att lägga sig igen.
 
 
Söndagens program var lite kortare och mer politiskt inriktad. Det blev bland annat politikerpanel som man kunde fråga saker till, Nicole från nederländerna berättar hur de gjort för att minkfarmning blir olagligt är 2024 med mera.
Avslutningsminglet toppades av en jättegid smörgåstårta! Själv har jag inte ätit smörgåstårta på mååååånga år. Och detta var den bästa jag ätit! Måste göra denna hemma! Mums!
 
 
Hejdå Stockholms universitet!

RSS 2.0