Finstagrillen,Ebbas Café och E-street

Idag besökte jag Finstagrillen, Det enda som inte var animaliskt var pommes och strips... Inte en endaste falafel på hela stället... Pommesen smakade ganska okej, dåligt utbud av sallad. Rejäl portion.
 
 
Det är dags för "firmahäng" med jobbet på E-street. Ni kanske minns hur det gick för mig sist när vi var på aveny och vår glutenfria mat innehöll gluten och min vän blev sjuk?
E-street ville inte ens försöka göra veganskt.. Även om man förbeställde. Jag tänker inte gå dit!
 
Mailade Lunde Gård i Bergeforsen då de gör reklam för deras jultalrik och julfika, men inget var veganskt där och de kunde inte fixa...
 
 
Har även pratat med Ebba´s Café i Sörberge. Tyvärr har de inte veganskt men säger man till någon dag i förväg så kan hon fixa det :)
 
försöker hitta något nytt ställe att ta sig en fika på eller äta...
Har kontaktat Gräddhyllan i Sundsbruk.. får se om det blir något svar där...
 

vegusto på life!

Såg att life har börjat sälja vegusto's produkter!  Har tidigare beställt från hemsidan, men nu är det ju jätteenkelt om man blir sugen på något, bara att knalla dit!
Min favorit är nog-moo osten på "korv" som är nätbaserad. Nomnom!!
Den fasta osten är inte så pjåkig den heller! 
Korvarna är helt okej, enda minuset är utseendet. Lite grått...

Sweet Poison

Det har öppnat en ny butik i Birsta City med lite alternativa kläder som heter Sweet Poison. Tyvärr verkar de inte ha någon miljöprofil.
Men när jag såg denna tisha så kunde jag inte låta bli. 150spänn.
Varför bilden blev spegelvänd vet jag ej....
Har ni svårt att läsa bakvänt så kolla bilden nedanför istället :)
 
 
 
 

LRF, mjölkkriget och invigning på Willys i Timrå

Nu har LRF gjort om sin stämning lite... Resultatet? Ännu ett fiasko.
Efter första stämningen ökade oatlys försäljning med 15-20%, undra hur mycket det kommer att fortsätta att öka?
 
Igår träffade jag en LRF-medlem på kursen jag går. Personen tänker kanske laga mat till avslutningen som hålls utomhus. Tänkte att det var lika bra att förvarna i god tid och frågade vad denne hade tänkt göra för mat.
Konversationen blev i denna stil; (ni känner säkert igen er!)
- Kolbullar!
- Är det vegetariskt så att en som inte äter något från djurriket kan äta?
- Ja förutom fläsket så är det vegetariskt! Du kan få fisk i istället om du vill!
- Jag är en vegetarian som inte äter något från djurriket så fisk äter jag inte.
- Du kan få en äggpannkaka med extra ägg istället
- fast jag äter ingenting från djurriket, inte heller ägg eller mjölk..... Jag kan ta med mig egen mat , det kanske är lättast för er? Tänkte att jag frågar i tid så att det inte blir missförstånd.
 
Och så vidare. Men de ville laga mat åt mig. Det skulle bli någon typ av vegetarisk variant av palt med grönkål i. Det låter spännande. Sedan började personen prata om hur gott det var med grönkålschips osv och nästa gång vi ses så ska jag nog ta och köpa lite av denna bonde. Jag har ju köpt grönkål men inte gjort chips. Måste prova mig på det! Hört att det ska vara gott med lite näringsjäst på men jag är tveksam ;)
Det är skönt att acceptansen har ökat. Behövde inte höra några gilringar om att jag äter upp kornas mat etc etc.
Kanske är jag den första veganen de har träffat?
 
Pratade även med några som fiskar om att jag är lite besviken på att de utöver äter upp fisken som borde få leva ifred då den inte gjort illa någon, skräpar ned med farliga saker i vattnet. I tidigare inlägg har jag berättat om när jag var ute och badade med en grupp barn att de hittade flera (!) fiskedrag i vattnet där de badade, tur nog gjorde de inte illa sig utan plockade upp dessa och gav till oss ledare. TÄNK om någon hade fått dom i foten?
Även detta nickades det till. Inget mothugg... Istålsatte mig för en strid som inte hände. 
 
Tidigare på dagen hade jag varit på Willys i Timrås invigning. Det var trångt, lång kö etc.
Men ändå bra utbud!
Hälsans kök (standard), Ekko gourmet, Frias veganska glutenfria Margaritha, Astrid och apornas korvar och pålägg (konstigt nog ingen av ostarna) Lite soja/havreprodukter mm.
När jag skulle köpa Oatlys havredryck stod det ett äldre par där vid mjölkdisken och diskuterade vilken havremjölk som var bäst! Hurra! När de gjort sitt val så tog jag en förpackning och log glatt åt dom.
Kön var lång. Stod i en halvtimma. Bjöds på lite läsk och hamnade bredvid en äldre person som pratade väldigt mycket. Med falukorv och mamma scans köttbullar. Vi pratade lite om vad som fanns i min korg och om julmat. Jag hoppas han blev nyfiken på mina varor och kanske provar någon av dessa nästa gång?
 
 

Fladdermöss

Finns det någon som är duktig på fladdermöss som skulle vilja hjälpa mig? Ska välja inriktning på en utbildning jag går och tänkte att fladdermöss kanske skulle vara min grej!
Någon bra bok man kan köpa där det står ganska mycket?
 
Skulle du kunna tänka dig att gå och träffa fladdermöss i det vilda? Lära sig hur de bor etc etc?
 
Som ni kanske märkt så letar jag ständigt efter vad jag kan göra, jag vet vad mitt livsmål är men inte riktigt alla vägar hur jag når dit. Mitt mål är att lära människor förstå att djuren har känslor och därför ska man försöka så gott det går att leva i harmoni tillsammans och så vidare. Fladdermöss är fridlysta och det finns mycket "myter" om dessa djur, typ att de bits etc etc.
 
 

Dags för planering, Vegovision!

Självklart ska jag på Vegovision i Umeå igen!!
Vi ses där!!
 
Planeringen för Vegovision i Umeå drar igång och om du är intresserad att veta mer och kanske vara delaktig i arrangerandet på ett eller annat sätt så är det toppen om du dyker upp på torsdagens möte. Jag längtar massor till Vegovision 2015 som kommer bli minst lika bra som de andra åren. 

Ni som bor i och runt Göteborg och blir sugen kan vara med och arrangera mässan i Göteborg som planeras att gå av stapeln i slutet av 2015. Kontakta då avdelningen i Göteborg genom att maila goteborg@djurensratt.se. 

Det går också att hjälpa till med mängder av saker på distans. Om det är något för dig så kontakta avdelningarna direkt. Umeå = umea@djurensratt.se och Göteborg = goteborg@djurensratt.se

Vargdebatt

Kitty Jutbring skriver :
 
Hej! Jag fick en förfrågan från SVT Debatt att komma och snacka vargjakt från en Louise Lindell på just SVT Debatt i Gbg. Jag kan tyvärr inte, (bor i Sthlm och är gravve och har min lilla unge på 2) men det är ju så himla viktigt att någon bra kommer dit och säger sanningen! Om du eller nån du känner känner sig manad att stå upp för vargen så maila louise.lindell@svt.se så snart det bara går!
Tack! Kitty.

Äppelkaka

Jag gjorde efter "Ebba Lisas Äppelkaka" på Tasteline, men ändrade lite på den.. Eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma. Dock så körde jag efter det receptet när jag bakade på jobbet (mycket uppskattat!), men tyckte ändå att det jag gjorde hemma var godare!
Såhär såg min kaka ut innan den hamnade i ugnen.
Tyvärr försvann den så fort att det inte hanns ta bild på den...
 
Detta behövs!
Ungefär 8 bitar för de som är lite mindre i aptiten
 
En kakform
Ströbröd
3dl vetemjöl
1,5dl ljus sirap (eller motsvarande mängd socker)
2 teskedar bakpulver
100gram mjölkfritt margarin
1,5dl havremjölk (eller 1dl havregrädde och ½dl vatten)
2 Stora äpplen eller 4mindre
Kanel och kardemumma
 
Hur?
 
1. Smörj formen med margarinet och bröa med ströbrödet
 
2. Värm smöret så att det blir flytande. Häll ner havremjölken.
Vispa sedan ner mjölet, sirapen (eller sockret) och bakpulvret.
 
3. Provsmaka smeten och se om den är god. Smakar som sockerkakssmet.
Blanda ner ½-1 tesked kardemumma i smeten. Smaka av så det inte blir för mycket.
 
4. Skala och skiva äpplena (ta bort kärnhuset)
 
5. Antingen blandar man ner äppelbitarna direkt i smeten eller så trycker man ner äppelbitarna efter att du har hällt ner smeten i formen.
 
6. Häll ut ca en tesked kanel över kakan
 
7. Grädda i ugnen ca 30-40min i 200grader
 
 

Politiker

Någon som vet om det finns någon kommunpolitiker i Sundsvall som är intresserad av miljö och vegetarisk mat?
Tips????
 
 

Katter gillar veganskt

Katterna har nu provat att äta lite veganskt. Man ska blanda ut fodret under en tid för att vänja magen med mera. Dock så skriker missen när det är slut på det veganska! Att det skulle vara så enkelt. Jag hoppas de kommer att kunna fortsätta att äta denna mat.
Det luktar mycket mindre än vanlig kattmat också!
 
Har köpt selar mm från Ecodog.se (hette Lunis Hund förut) och är jättenöjd! Rekomenderar!
 
 
 

RSS 2.0