Valborgsmässoafton

 

Varje vår brännskadas eller bränns till döds ett stort antal djur under Valborgsmässoafton.

Redan under hösten förra året planerade människor för Valborg. Det städades i varje trädgård och rishögarna växte sig stora. Vad många inte tänker på är att dessa samlingar med ris, kvistar och annat bråte är perfekta boplatser för igelkottar, fåglar och även katter. Igelkotten övervintrar gärna i dessa dödsfällor och har den otur så grillas den på Valborg.

Andra som använder den blivande brasan är t ex kattmammor. Tragedier har utspelat sig när kattmamman försökt rusa in i elden för att rädda sina små. Likaså använder småfåglar dessa rishögar som boplatser.

För att kunna avnjuta Valborg så försäkra dig om att inga djur bosatt sig i riset. En bra försäkran är att dagen innan flytta riset någon meter. Är den stor så använd en lång planka och häv upp brasan. Ta hjälp av dina grannar, familj eller vänner och leta igenom riset så att ingen oskyldig varelse får sätta livet till.

Likaså brännskadas harpaltar och fågelungar vid svedjebruket. Harpaltar i synnerhet kan ligga och trycka i högt gräs. Innan du börjar elda sök igenom gräset med en kratta. Det är garanterat ingen trevlig syn att finna en svårt brännskadad harpalt eller de förkolnade resterna efter en fågelunge.

Tag kontakt med kommuner och lokala föreningar som arrangerar valborgsmässoeldar och informera dem om att brasorna kan vara en dödsfälla för djuren.

Allmänt | | Kommentera |

El Stockholmo

Har besökt huvudstaden! Det var roligt att strosa omkring lite! Köpte med mig massa godsaker från Goodstorepå Skånegatan 92
Detta är ett axplock av vad jag köpte. Några fler rawbars, mycket korvar i olika sorter.
 
Det jag blev besviken på är att det var så litet, trångt och på grund av att det var så fullpackade hyllor så blev det så svårt att kolla samtidigt trängas med de andra gästerna.
 
Barsen var alla jättegoda, den vita chokladen smakar precis som de mjölkiga varianterna, smälter i handen. Mashmellowsen var supergoda de med!!
 
Efteråt blev det mat på Hermans på Fjällgatan 23B
God buffë! Det negativa är dock att den inte är anpassad för funktionshindrade för fem öre. Exempelvis om man vill låna toaletten så är det en lång trapp, och sedan en kortare trapp, och sedan in på något annat ställes lokaler för att slutligen komma till de små toaletterna. Det var trångt där man skulle ta mat osv.
Men det kanske är så i Stockholms city att om man sitter i rullstol så kommer man inte fram någonstans/ alternativt måste ta långa omvägar...
 

Cafe Samt i Enköping

Cafe Samt har en god lunchbuffe där man kan äta sig mätt! Raw blandat med varm mat. Hummus såklart!
Cafe samt är i ett litet gulligt hus med uteservering. Inriktat sig på hälsomat och glutenfritt. Tydligt vad rätterna/delikatesserna innehåller. Försäljning av ekologiska téer med mera. På ovanvåningen en musikaffär.
 
 
 
 
* ÄTA VEGANSKT PÅ ANDRA ORTER | | Kommentera |
Upp