idag har jag handlat...

Blä vad mycket folk det var på Birsta City idag... Har inte folk redan köpt upp alla pengarna? Prylhets de luxe... Gick ett varv uppe och nere och tittade på stressade människor, såg superstressade butiksbiträden och kände att det var verkligen inte kul att strosa runt i denna vansinneskarusell..  Förstår att människor utvecklar social fobi.
Det var skönt att jag visste vad jag ville ha. var där kanske en halvtimma. Mer orkade inte jag iallafall. Köpte en värmefilt och en TENS apparat från apoteket.
Värmefilten var jättego och TENSapparaten var super!
Lade mig ovanpå filten i sängen, satte fast TENS-elektroderna i nacken och somnade på direkten! Tur att både filten och TENSen hade timer!!!
 
Något jag stör mig mycket på är de som tycker att man ska hinna så himla mycket på en dag. Något de ofta säger är:
"Jobba 8timmar, sov 8 timmar och du har 8 timmars fritid varje dag du gör vad du vill med!"
 
ALLA som har jobbat heltid vet att det INTE är sant! Man har INTE 8 timmars fritid varje dag!
Först ska man ta sig till jobbet. Jag har ca en halvtimma enkel väg till mina jobb, dvs 1timma restid (Förut hade jag upp till en timma enkel väg). Jobbar man 8timmar så har man lagstadgad rast på 45minuter som inte räknas med i arbetstiden (dvs man är på jobbet minst 8timmar och 45minuter).
På de 6timmar som är över ska man dessutom hinna äta 3gånger + plocka fram/av, dusch 15min+. Sen ska arbetskläderna tvättas.
 
Dvs, du har kanske 3-4 timmar fritid de dagar man inte behöver städa/handla etc etc.. efter att ha varit uppe och stökat i över 12timmar i sträck så är det kanske inte så konstigt att man är trött?
Mina längsta arbetsdagar är 11timmars arbete + raster.  Vissa dagar kommer jag hem 22.30 och åker hemifrån 6.30. Då blir det mindre än 8 timmars sömn eftersom man måste äta och duscha innan jobbet. Vad händer då? Jo man måste sova igen detta på andra dagar..
Jag förstår inte hur vissa orkar jobba heltid, och ändå hinna med så mycket. Fast det är kanske dom som går in i väggen och blir psykiskt sjuka på kuppen så de inte kan jobba på flera år framöver...
 
6 timmars arbetsdag är på tapeten lite då och då. Jag tycker faktiskt det är ett bra förslag. (Självklart ska man få jobba mer om man vill det). För mig är det dyrt att jobba, jag orkar helt enkelt inte att jobba heltid och kunna laga billig mat etc etc. När jag inte jobbar heltid så hinner jag fixa matlådor, träna för att inte få värk, tillräcklig vila för att inte bli sjuk, träffa vänner osv.
 
Längtar till Januari för då kommer det lugna ner sig, och då kommer det bli vila och städning. För just nu hinns det inte riktigt med.
Allmänt | | En kommentar |

Julbord på Idyllen!

Med familjerna ihopdragna bagav vi oss ut på julbord. Jag var den enda veganen som vanligt. Fasade över att maten endast skulle bestå av kokt potatis och brysselkål.. Men eftersom min mor sagt till i förväg så fick jag en underbar jultallrik!
 
Saffransstekt potatis
Svamp
Sallad med rödlök, kapris, pumpafrön och riven ingerfära ovanpå
Marinerade äppelbitar
Granskottsmarinerade morötter
Stekt lök
Örtmarinerad gurka
Nånting annat vitt marinerat i nånting annat jag glömt namnet på
Salsa
På sidan av (ej på bild) rödbetor, rödbetssallat, kokt potatis, bröd och julmust
 
 
Det var jättegott! Trevlig gammaldags inredning, kändes nästan som att man satt hemma hos någon!
Lungt och skönt tills de andra gästerna kom med deras skrikande barn...  Fast det får man ju räkna med på julbord. Tyvärr fanns det inte någon dessert till mig men var så mätt ändå så det behövdes inte.
Var första gången köket gjorde vegansk mat, de hade stenkoll på att inte använda smör, steka i samma stekpanna osv!
 
Stället heter Värdshuset Idyllen och ligger ute på Åstön (Tynderö/Söråker)
* ÄTA I SUNDSVALL | | En kommentar |

Högtidsskinka!

Nu har det gått några dagar, undra om någon har saknat mig under den tiden? Börjar få en släng av hybris kanske? Nåja.
I Lördags var det marknad på Sundsvalls Fältridklubb och Djurens Rätt var där. Mer folk än vad jag hade trott kom! Söndagen blev en städdag och åt en jultalrik ute på Åstön, och utöver det har jag jobbat och jobbat, och min tvättmaskin har sagt upp sig... Får försöka laga när tid finns över....

Skrev om att Ica Birsta skulle ta in veganskskinka, och nu har jag provat den! Och den smakade bra :) Fast den fick ingen klassisk panering detta år heller... blev barbecuesås!Ica hade även tagit in prinsesskorv, jeezly pizza, göttbullar, cheezly med mera. Hoppas de stannar kvar i sortimentet!
 
 
Hälsokraft har fått in årets skinka också, så ska dit på Torsdag och köpa den och kanske lite annat smått och gott om de har några nyheter :)
 
Har varit bjuden 2år i rad hos en vän på veganskt julbord, och hoppas att vi alla kan få in en dag som passar att gnaga på något gott! Vännen är awesome i köket och lagar alla möjliga utländska rätter med spännande grönsaker. Ska jobba typ varje dag denna jul (även själva julafton) så blir väl kanske bara tråkig mat. Idag hade jag så rolig mat som bananer och urtorrt bröd.. Imorgon blir det väl supertorrt bröd och en viktväktar linssoppa.. Allt för att jag inte orkar laga mat just nu.. Middagen bestod av en pizza i micron (som ska tillagas i ugnen). Och just nu när jag måste sova så kommer suget efter klyftpotatis.. Lägligt som vanligt....
 
Trött och gnällig, på fredag ska jag dock förgylla dagen med att äta en vegansk korv på pressbyrån efter att ha blivit plågad på sjukhuset innan det bär av till jobbet igen.
Allmänt, Veganska produkter | | 2 kommentarer |
Upp