Gävlebesök - Café Lotus

Varje gång jag besöker Gävle så blir det ett besök på Café Lotus!
Lotus ligger i järnvägsstationshuset.
 
Denna gång blev det mild linsgryta med coscous och en mörk chokladgrotta. Den var god men för mastig för min smak.
 
Vad får man inte missa nästa gång vi besöker Gävle?
 

En bild på mig i Västerås

Jag vet att vissa kanske undrar hur jag ser ut, och här kommer det äntligen en bild.
 
 
Bilden är tagen på Västerås Länsmuseum. Här kunde man prova olika medeltida kläder. Utställningen bestod utav det "klassiska" som bronsålder, järnålder, stenålder med mera. Sen kom man vidare till själva Västeråsutställningen. I utställningen om Västerås var det mest flygbilder, men även vilken industri som pågick där under 1950-talet i form av olika elmotorer.
Den tidsbegränsade utställningen handlade om tid.
Hur upplever vi tiden i vårt liv? Varför njuter vi inte av nuet?  Att lyssna på vågbrus, skriva lappar med hälsningar till andra besökare, och andra saker kunde man roa sig med. Lungt och skönt.
 
Sen besökte vi även konstmuseumet i samma byggnad. I den var det ganska speciella bilder som i många verk där avspeglade hur kvinnor traditionellt blir trampade på, tvingade in i konstiga ideal, men även lite andra verk. Det ena konstigare än det andra.
 
Båda besöken var dessutom avgiftsfria! Hurra! Mer kultur till alla!
 
Sen blev det såklart ett besök på Pizzeria Amore, det går ju inte att hoppa över det när man är i Västerås!
Även denna gång blev det en Gourme Special med ost, tzay, rizella, lök, soltorkade tomater och oliver.
Mums!
 
Vad tycker du är bäst med Västerås? Vad får man inte missa??
 
 
 

Burkmani

Imorgon blir det att handla fler burkar, köpte 4st av denna sort förra veckan och är än så länge nöjd
Bilden lånad från ikea.se
Korken 1.8L 25kr
 
Där jag jobbat har det inte varit den bästa standarden, det har funnits det ena och det andra i köksskåpen. Allt från baggar till möss! Och så vill jag ju inte ha det!
I mina kökslådor är det total anarki!!! Har två stycken lådor där allt ska rymmas, och jag har väldigt mycket olika saker, exempelvis bön och rispasta, olika mjöler med mera. Och min farhåga är att nu till sommaren när man har fönstren öppna är att det ska komma maskar av olika slag och bosätta sig i min mat!
Det är ju bara det att jag brukar inte komma till skott att fixa detta! Men nu ska det bli ordning för en gångs skull!
 
Hur märker ni era glasburkar? Vill helst inte använda plast och att återanvända glasburkar med traditionellt skruvlock som skulle vara det mest ekonomiska och klimatsmarta går tyvärr inte då de är för svåra att öppna.
 
Finns det någon bra tejp som man kan skriva på och sedan klistra fast utan att det sitter där för evigt?
Isåfall, var kan jag köpa den? Innehållet kommer troligtvis att skifta med humöret! Vill helst att det ska se lite snyggt ut också ifall det blir så att det ska tas med någonstans. Just nu har jag lagt en bit av förpackningen längst upp i burken.
 
 

Havspasta

Såg på bloggen Inte vego, men... ett recept på havspasta. Eftersom jag hade allt hemma redan så var det ju lättare än lättast att bara laga ihop och prova!
 
Dock så ser inte mitt lika aptitligt ut som på den andra bloggen ^^
 
 
 
Receptet kopierat från Inte vego, men...
"HAVSPASTA, 4 portioner
4 port valfri pasta, kokat enl föpackning
0,5 liten rödlök, finhackad
200 g rökt tofu, skuren i småbitar
0.5 tsk sambal oelek
1 liten förpackning Oatlys iMat fraiche, 2 dl
En himla massa torkad/färsk/frusen dill
1 burk 100 g tångcaviar (se till att använda den orangea sorten om du vill att maten ska se aptitlig ut!)
 
1. Stek rödlök och tofu i olja tills löken börjar mjukna. Klicka i sambal oelek och fräs lite till. Rör ner hela burken med havre fraiche och låt det koka upp.
2. Ta från värmen, tillsätt dill och hälften av caviaren. Salta och peppra om du tycker det behövs.
3. Blanda såsen med den nykokta pastan och sleva upp på tallrikar. Klicka ut resten av caviaren över respektive portion. Njut."
 
Mina kommentarer:
Tagiatellepasta innehåller oftast ägg, men köper du en billigare variant, typ ica basic som jag gjorde min middag på så är de oftast äggfria. Jag tog 4st pastaknytten.
Tog även lite mer sambal olek och en hel liten rödlök.
Och jag åt upp allt själv, så för mig blev det en stor portion.
När såsen är nykokt är den väldig lös och rinnig, så lät den svalna lite och då blev den härligt krämig! Tyckte det blev lite för mycket kaviar med en hel burk.
Men detta är ju en smaksak!
Detta är definitift en sak jag skulle kunna laga igen! Kanske inte varje vecka men när saltsuget är stort!
 
Nu blir det kanske att prova på shepherds pie! Har nog aldrig provat det tidigare men nu har jag förstått att det är i princip bara att mala ner det man har hemma i form av lök, bönor, linser, sojafärs och liknade under ett täcke av potatis/rotmos.

Södra berget

Varit på kurs på södra berget,
Först blev det en smörgås med mjölkfritt smör, salladsblad, gurka och tomat.
Sen till lunch blev det grönsaksfylld squash med kryddig tomatsås + det som var veganskt på buffebordet.
Till eftermiddagsfika blev det glutenfri kanelbulle.

Roligt att kunna äta något annat än delicatobullar på kurs!
 
 

Maränger

Någon som provat? Ska försöka mig på dessa inom snar framtid!!
Bild och text lånat från kakboken.se
 
 

 
ÄGGFRIA MARÄNGER - VEGAN MERINGUE

DELA GÄRNA så att fler hittar detta nya sätt att göra helt fantastiska maränger med bara tre ingredienser! Fungerar precis lika bra som med äggvita!

Det är en ny revolutionerande metod framtagen av Goose Wohlt där man använder spad från en burk med kikärtor, vita bönor eller liknande och får helt otroliga maränger! Mina på bilderna är gjorda på spad från Zetas ekologiska kikärtor, de färdiga marängerna får ingen bismak från bönorna. Receptet kommer garanterat att förbättras massor under kommande år men det gör vi ju bäst tillsammans allihopa så börja experimentera nu! Jag tänkte experimentera med "pavlovor" kommande veckor! Här är min bästa variant hittills på små maränger och de är anpassade till många små på ungefär en plåt:

1 dl kikärtsspad
1 krm vinsyra (finns i alla affärer i en påse vid kryddorna)
1,5 dl strösocker

Vispa upp kikärtsvatten med vinsyra tills du får mjuka toppar, det tar någon minut upp till ett par minuter. Vispa sedan ner sockret en matsked i taget med vispning under tiden, vispa sedan tills du har en blank smet och kan hålla bunken uppochner (coolt eller hur! Precis som äggmaräng!).

Vill du spritsa lika färgglada maränger som jag har gjord förbereder du nu spritspåsar med färgränder i. Sätt en spritspåse i ett större glas med toppen av påsen nedåt, vik ner den översta kanten så att påsen står i glaset, använd sedan en pensel och färgpulver (löst i lite vatten) eller färgpasta för att måla ränder av färgen längs påsens sidor, hela vägen runt. Klicka ner marängsmeten och klipp av bottnen av spritspåsen och spritsa maränger.

Marängerna gräddas i mitten av ugnen i 100°C i runt 60 minuter. Är de små bränns de om du gräddar dem över 1,5 timmar så håll koll på marängerna. De lossnar lätt från pappret när de har svalnat lite. Det går bra att stänga av ugnen efter en timma och låta marängerna stå kvar medan den kallnar, där kan de även stå över natten om man skulle råka baka lite för sent... Jag har testat att förvara både utan burk och i lufttät burk över natten och båda gick bra.

Nolia och lite annat

 
Svängde förbi Noliamässan i torsdags innan jag skulle till arbetsförmedlingen.
Den bästa montern hade sjukvårdsutbildningen. Där kunde man rädda barn som satt i halsen, "operera" med titthålskirurgi med mera.

Bäst bland UFarna då? Jag vet faktiskt inte. Blev inte sugen att köpa något alls faktiskt. Såg ingenting som gick att äta som var veganskt, förutom läsk.. Det fanns smarta ideér men inte något som jag riktigt känner mig behövd av, som "nyckelfinnare" "snabbladdare" dammsugarmunstycken och sånt.
Mycket folk och jag tycker det är en trevlig tillställning.

Minus all köttmat då...
 
-----
 
Har ett mål nu, att kunna laga mer indisk mat, typ dãl och kryddat ris. Har fått låna en äldre indisk kokbok och blivit väldigt inspirerad, tills jag märkte hur mycketjobb det faktiskt krävs, med nya kryddor mm... Men snart är det ju vår. Tänkte köpa ett typ litet växthus/drivhus att ha på balkongen (för färska kryddor), att bygga ett eget blir för svårt då jag ej har den talangen. Tips??
 
Har fått tips om att bygga en träram upp till midjehöjd och plantera i en sådan istället för på marken för då äter inte rådjur och andra små busiga skogsdjur upp ens grödor, någon som provat?
 
------
 
Har av en internetvän fått en rolig gåva! Har spanat lite tidigare på svart salt men det har inte blivit av att det beställts hem då det har varit slut osv.
Men nu fick jag en påse på 100gram + lite veganskt godis på posten! :D
Dock så luktar det riktigt urkigt. Men ska försöka att våga prova mig på att göra tofuscramble. Äggröra typ.
 
-------
 
På jobbet igår blev det utflykt med fika. Det positiva med att "ha många jobb samtidigt men ändå inte" är att dagarna aldrig ser likadana ut. Ena dagen lär man barn hur man använder kniv, nästa dag blir det att pyssla om sjuka. Den tredje dagen förbereder vi oss för show i tonhallen och så vidare.
Men jag söker fortfarande efter ett jobb som kan ge mig en någorlunda stadig inkomst. Någon som vet var jag kan passa?
 
 
----
 
Idag blir det troligen ännu ett besök på Tant Anci för en veganburgare. De som jobbar där vill gärna veta vad mer de kan göra veganskt, tipsa dom gärna! Fler och fler köper deras veganska sortiment och de märker att ryktet sprider sig. Själv saknar jag veganska bakverk.
 
Sen bär det av till H som fyller år, veganer, annat löst folk och mat. Kan det bli bättre???
 
Vad ska du göra idag?

Att inte räcka till

Alla har så perfekta liv. Går man in en sväng på bloggspaning så blir man varse illusionen.
Alla verkar äga en proffskamera, vara bäst tränade, äta "rent" (Vaddå rent?!?) och så vidare.
Alla är så lyckliga. Även de som skriver om sin psykiska ohälsa verkar lyckliga och mycket fasionabla...
De flesta har en häst också.. 50% av bloggarna tror jag handlar om hästar!
 
Kanske ger jag sken av att leva det perfekta livet också?
Jag äter för onyttigt för mitt eget bästa.
Jag har för dålig koll på vart jag lägger mina prylar.
Mina möbler är från kontor som lagts ner och släktingars dödsbon, ingen inredningstanke här inte!
Nästan alla kläder är urtvättade, nötta och noppiga.
Har varken magrutor eller springer.
 
 
Och så skräcken. Min familj är inte helt faboulus underbar! De är inte jag heller men vi har det bra ändå!
 
 
Som alla intresseområden så förväntas man att vara vissa saker.
Som att alla veganer är pyssliga
Inte jag!
Är pinnsmala
Nope!
Kan sticka / virka
har provat men gett upp
Syr egna kläder
HAHAHAHAHA iofs har jag en symaskin men den används väldigt sparsamt.
Ha dreads!
Aldrig haft...
Beläst
Nä kan jag inte påstå
 
Jag känner mig så väldigt vardagstråkig. Mitt liv är inte speciellt extravagant.
Men då handlar ju inte bloggen så mycket om mig som person. Jag väljer att vara annonym här och vill fortsätta att vara det.
Jag vill helt enkelt att vi ska göra världen till en bättre plats. Oavsett hur oduktiga eller operfekta vi än är.
Om jag skulle få önska något så är det att kunna laga mat bättre, för att jag älskar mat. Men skulle jag det så kanske det skulle bli svårt att ta sig igenom ytterdörren... Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram? En ängel från himlen, ja det undrar man?
 
Sen är det kanske mycket annat som det borde ändras på men jag trivs ändå bra med den jag är, för jag vet att jag försöker så gott jag kan och det räcker gott nog, även om jag inte vinner några priser, får flest läsare på hela blogg.se eller tjänar storkovan.
Jag gör skillnad.
Gör det du också!
 
 

Årets nordiska domunetär?

Nyss slutade dokumentären. Jag tycker den var väldigt bra och saklig.
Rekomenderas till alla.
Har sett att många reagerat på denna, men det är inget blodigt i stil med earthlings mm. Självklart anser jag att detta är superhemskt och jag önskar att det inte får förekomma i något land!!!
 
Vill du att detta ska upphöra? Dela på sociala medier, köp inte päls och andra djurprodukter!
Prata med politiker, gilla Min röst för minkarna på Facebook.
Delta i lokala events och demonstrationer! Tillsammans kan vi få ett slut på detta!
 
Dokumentären visas även 11 och 12 mars.
Finns att se på SVT Play till och med 7 Juni 2015
 
 
 

Dokumentären Under Pälsen som sänds på SVT Dox i kväll visar minkar som skadar varandra och minkfarmare som går runt djurskyddsreglerna. Förhållandena för djuren på svenska minkfarmer är snarlika de norska. Djurens Rätt har sett filmen och följt utvecklingen inom pälsdjursindustrin under många års tid.

Filmaren Frank utgav sig för att vilja starta en pälsdjursfarm och dokumenterade arbetet med dold kamera. Resultatet väckte stor debatt i Norge och pälsindustrin gjorde sitt bästa för att stoppa filmen.

Ola Waager, skaparen av dokumentären berättar i en intervju med Djurens Rätt om hur filmen togs emot i Norge.

– Det första som hände var att pälsindustrin gjorde allt de kunde för att stoppa filmen. När de insåg att de inte kunde förhindra att den visades på tv så drog de igång ett stort PR-krig där de gick till attack mot filmen.

– Det är oerhört viktigt att SVT väljer att visa den här filmen men det krävs också att politikerna agerar så att vi slipper se fler bilder som avslöjar sådant som vi redan vet och som det redan finns en stark opinion mot, säger Camilla Bergvall, ansvarig för pälsfrågor på Djurens Rätt.

I Sverige sitter en miljon minkar i bur och varje år dödas de för sin päls. Detta trots att 8 av 10 svenskar, enligt en opinionsundersökning av Djurens Rätt/Demoskop (2014) inte tycker att det ska vara tillåtet att föda upp minkar i bur för sin päls.

– Det är oanständigt att Sverige, som gärna ser sig som ett land som tar djurskydd på allvar, fortfarande tillåter att ensamlevande rovdjur föds upp i gallerburar på det här sättet. Det är ett systematiskt djurplågeri som pågår på minkfarmerna, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Minkar i det vilda lever ensamma i revir som kan vara mellan en och sex kilometer långt och det sträcker sig alltid längs vatten.

 

Saxat från djurensratt.se

#minröstförminkarna

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 35 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett samhälle fritt från djurförtryck. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.


Pimpat pulvermos

Ni vet när man ät trött och hungrig och vill ha något snabbt och gott men ändå inte orkar göra från grunden.
Så var det för mig idag. Det blev tunnbrödsrulle med pimpat potatismos, fry´s korv och grönsaker från salladsbuffen i ett mjukt tortillabröd. (Mycket bättre att använda tortillabröd till detta än tunnbröd då moset rymmer genom de små hålen och grödet går av när det viks.)
 
 
Potatismospulver har ofta mjölk i sig, MEN de billigaste är ofta veganska, som exempelvis Ica Basic potatismos.

Problemet är ju att pulvermos är så otroligt tradigt.
Många av oss bär ju skolmatsalens pulvermos i minnet, ni vet den med oupplösta klumpar i och noll kryddning.
 
MEN det går att få även det billigaste moset gott!
Enligt förpackningen ska det vara 2,5dl mjölk och 4,5dl vatten. Då smakar det urk, har provat.
Ta istället en 2dl förpackning av Carlshamns smaksatta grädde (havrebaserad) och resten soja eller havremjölk och koka upp (7dl vätska totalt). Blanda sedan ner pulvret långsamt.
Sen så ska det kryddas. Enligt förpackningen med en halv tesked salt och svartpeppar.
Nej! Ta istället någon roligare saltblandad krydda, exempelvis herbamare´s örtsalt och lite cayennepeppar, paprikapulver eller liknande och smaka av under tiden.

Då blir moset riktigt gott.
Tyvärr blev det ingen bild idag då jag helt enkelt inte orkade utan stöp i säng som en strandad val efter måltiden. Mätthetsdöden är plågsam.
 
 
 
Denna grädde använde jag,
Går att köpa på bland annat
Ica bommen i Njurunda

Lite roligt om mullvadar

Tyckte denna nyhet var lite spännande! Förhoppningsvis ökar mullvadars status av detta? De ses väl annars skom skadedjur?
Från Natursidan.se
 
Någon som vet mer hur man hanterar djuren vid dessa projekt? Förhoppningsvis tas de hand om bra??
 
Foto: Kenneth Catania via Wikimedia

"Viborg Museum i Danmark har fått tillåtelse av Kulturstyrelsen att använda mullvadar för att samla in information från historisk intressant mark.

Marken söder om Viborg tros innehålla rester av en fästning från medeltiden och mullvadarna (namnet betyder ungefär jordkastare på äldre svenska) gräver upp små historiska föremål till ytan i sina jordhögar. Arkeologerna vid Viborg Museum kan sedan förutom att undersöka föremålen även analysera jordhögarna och upptäcka var byggnaderna finns under marken.

Jesper Hjermind på Viborg Museum kallar metoden "Moleology" och menar att djuren är lika effektiva som tekniska hjälpmedel.

– Den stora belöningen är att vi inte förstört något i den historiska jorden för att få fram viktig information, säger han.

Metoden har nu presenterats för arkeologer i andra länder som också ställt sig positiva till den, framför allt i områden där det är svårt att få tillstånd att göra stora utgrävningar."


Nyheter!

Den godaste nyheten först???
 
Det har kommit ännu en webshop! Veggokiosken heter den och där hittar du choklad, mashmallows med mera. Kika in där vettja!
 
 
Citygross i Bydalen har tagit in 4olika sorter av Oumph! som har blivit hyllat på nätet.
Kostade 43kr för typ 200gram. Förväntade mig något speciellt men blev besviken.
Har köpt alla fyra sorterna och provade kebab. Tycker att det är väldigt lite mat i en påse. Hela innehållet är i min stekpanna... Tycker det är bra med en färdigkryddad produkt för en gångs skull men det var inte så roligt i mitt tycke.. Tycker tzay är mycket bättre....
 
 
Sen så har ICA Maxi Birsta börjat sälja denna lilla påse. Denna mytomspunna påse. Trodde inte att den tillverkades längre! Har hört att det är en avskyvärd produkt. Men vissa få har gillat den och blivit nostalgiska när den kommit upp på tal... Att man var så desperat på den tiden....
Vill man ha ännu en nostalgitripp så kan man gå in på försäljningsställets hemsida, allergimat.com . Där hittar man sidor som är daterade mellan 10-15år sedan blandat med "nyheter".
Vill du ändå ha denna skumma produkt? Tänk då på att huvudingrediensen är palmolja.
Palmolja dödar.
 
Nä nu måste jag ta upp något positivt på slutet igen!
Trenden går ju för naturligare godis! Har inte lusläst varje förpackning men de (flesta iaf) är veganska!
Gjorda på torkad frukt, dadlar, russin osv!
Har smakat den med blåbär. Du som inte gillar raw kommer inte uppskatta denna, men om du gör det så är det mums. Ett minus är dock all plast.
Hittas på Ica, Willys mfl.
 
 

Fängelse för att ha ätit kött och fågeln Mike

Ännu en nyhet, några dagar gammal men många som delat denna artikel skriver att detta är en del i drömsamhället. Dock skulle jag vilja utveckla det till att gälla alla typer av kött. Men det är en lång väg att gå för att komma dit.
Någon som vet om detta förbud även gäller andra typer av kött eller hur det efterlevs? Blir det istället så att fler äter kyckling som kräver att man offrar mer liv per kg än om en ko offrats?
 
Kopierat från DN.se
 
"Nu blir det straffbart att sälja eller äta nötkött för de 114 miljoner invånarna i den indiska delstaten Maharashtra.

Förbudet införs i en av Indiens folkrikare delstater där också jättestaden Bombay ligger.

Lagen föreslogs redan 1995 av det nationalistiska Bharatiya Janata Party, BJP, men det var först på tisdagen som president Pranab Mukherjee skrev under den, skriver BBC och indiska NDTV.

BJP kom till makten i Indien på våren 2014 efter en jordskredsseger över regerande Kongresspartiet.

Från och med nu kommer nötkött att anses som en illegal produkt och den som till exempel skulle servera en klassisk hamburgare – eller äta den – riskerar fem års fängelse och en mindre summa i böter.

Kritiker påpekar att förbudet, som också inbegriper slakt av tjurar, oxar och kor, kommer att tvinga bönder till att fortsätta ge dem mat i åratal trots att de inte längre producerar någon inkomst.

Kon är ett heligt djur i Indiens största religion hinduismen och förbjudet att slaktas i flera delstater."

 

Buhu buhu vad hemskt bönderna måste få det nu när de måste ta hand om djuren de skaffat! Bönder som älskar djur!
Påminner lite om hönsfågeln Mike. Mike skulle bli mat och fick huvudet avhugget men fortsatte att leva eftersom en bit av hjärnstammen fortfarande satt kvar på ryggraden.
Mike levde i 18månader utan sitt huvud, och när Mike dog blev ägarna ledsna.
Och man ba WTF?!?!?! De hade ju frivilligt försökt döda Mike men sen när Mike kunde dra in pengar så blev de såååå kära i sin Mike och blev ledsna. Egoismen förklädd som djurvän i ett nötskal.
 
Vill inte lägga in bild här men det finns en hemsida som handlar om Mike och Mike´s död firas varje år. Sjukt.
Miketheheadlesschicken.org

Endast veganismen kan avvärja en klimatkatastrof

Denna debattartikel har ni säkert läst redan, men jag tycker att den är så bra att den är värd att spridas.
Publicerad 21 februari 2015 på SVT opinion av Axel Lilliestråle
 
"Att kalla sig själv för miljömedveten (eller djurvän för den delen) och samtidigt äta djurprodukter ser jag som ett lika stort hyckleri som att vara slavägare och människorättsaktivist”

Miljöproblemen idag håller på att bli så stora att de inte verkar vara populära att debattera om längre.

Men för att undvika en fullständig klimatkatastrof så måste vi nu hjälpa jorden att återuppta sin balans genom att radikalt minska utsläppen av växthusgaser såsom koldioxid och metan.

Det verkar dock råda en stor okunskap om vad som är den största klimatboven av alla.

Enligt FN:s klimatpanel är animaliskt jordbruk den odiskutabelt största boven vad gäller utsläpp av växthusgaser. Utsläppen av växthusgaser är ungefär lika höga som från konventionellt till ekologiskt animaliskt jordbruk.

Dessutom spelar animalieindustrin (alltså kött- ägg- mjölk- och fiskeindustrin) en avgörande roll för uppkomsten av andra allvarliga miljöproblem såsom övergödning, försurning, vattenbrist, avskogning, utfiskning med mera.

Att bli vegan, alltså att inte äta några djurprodukter, är det mest kraftfulla vi kan göra för att lösa de ovan nämnda miljöproblemen, enligt FN.

Denna sanning speglar inte miljöskyddsorganisationernas informationsmaterial. Organisationer vars uppdrag är att skydda miljön borde logiskt sett satsa enorma resurser på att informera det som FN:s klimatpanel hävdar.

WWF tog 2014 över en hemsida som ursprungligen skapades av SLU, kallad köttguiden. Hemsidan uppmanar läsarna att bland annat äta mindre kött. De menar att en hållbar nivå på köttkonsumtionen ur ett miljöperspektiv motsvarar till exempel 200-400 gram nötkött per vecka.

WWF brukar på regelbunden basis även lansera en lista kallad fiskguiden. Varken fiskguiden och köttguiden uppmuntrar sina läsare att bli veganer, utan snarare att välja högkvalitativt kött i mindre mängd.

Ingenstans står det fundamentala som FN hävdar, nämligen att kött-, mejeri-, ägg- och fiskeindustrin påverkar miljön mer än någon annan källa och att vi mer eller mindre bör utesluta alla animaliska produkter för att undvika en klimatkatastrof.

Naturskyddsföreningen menar att minskad köttkonsumtion i förmån till naturbeteskött är en lämplig lösning.

Vad gäller problematiken med fiske ägnar organisationen mycket kraft till att stimulera konsumtionen av ”rätt fisk” genom en lista lik WWF:s fiskguide. Organisationen beskriver inte att vi praktiskt taget måste sluta äta fisk och andra marina djur för att haven ska kunna återhämta sig.

Greenpeace, en mer radikal organisation, beskriver på en fempunktslista via hemsidan vad man som privatperson kan göra för att leva ett grönare liv. Även de skriver att man bör äta ”mindre kött”. Sorgligt nog vågar denna organisation inte nämna ordet ”vegan”.

För det är veganismen som gäller om vi ska undvika en klimatkatastrof.

Det är den (o)bekväma sanningen som inte ens Al Gore talar om.

Att kalla sig själv för miljömedveten (eller djurvän för den delen) och samtidigt äta djurprodukter ser jag som ett lika stort hyckleri som att vara slavägare och människorättsaktivist.

Vi kan och vill undvika en klimatkatastrof, men då måste vi sluta konsumera alla former av djurprodukter, vilket aldrig har varit enklare. Jag undrar när miljörättsorganisationerna ska våga använda ordet ”vegan”.


Vi har gjort något bra!!

Jägarförbunden har börjat märka av trenden, allmänheten börjar äntligen förstå vad de håller på med!
Jag är själv uppvuxen med en jägare, mina vänners föräldrar är jägare, bekanta är jägare, och det är samma floskler de kör med jämt.
Naturupplevelsen. Det är en lögn jag tror att de de lär sig på utbildningen då de ej är ute i naturen och njuter av alla upplevelser till vardags, men under älgjakten då är det viktigt!
Man sover inte bra när man ska sova i samma hus som de som dödar för nöjes skull..... När slår det över?
Aja, nu ska jag sluta gagga, men kort sagt så är det nog jägarna som jag vuxit upp med som gjorde att jag slutade att äta kött, då jag vet hur de är.
 
Jägarna har börjat känna av att det är mindre och mindre människor som tror på deras floskler. Det sammanfattas bra i denna tidningsartikel. En stor seger för djurrättsorganisationerna!
Dock så målar de upp oss som demoner i förhoppning om att inte fler ska komma över till den snälla sidan.
 
Saxat från Svenskjakt.se
 
"De extrema djurrättsaktivisterna har ändrat taktik.

Hoten och skadegörelserna har minskat.
Nu är det lobbying och smarta kampanjer som gäller.

Vad har då hänt sedan 2011 då Europol slog larm? Det mesta tyder på att aktiviteten bland djurrättsaktivisterna nu tar sig andra, delvis helt lagliga uttryck, i form av lobbyism.
— Ja, det har skett en enorm ökning av djurrättsaktivism i Europa. I synnerhet har de fokuserat på EU och har många betalda lobbyister som arbetar heltid med att hålla koll på djurens rättigheter och lagstiftningen, säger Dennis Foster, The Masters of Foxhounds Association of America (MFHA).
Han besöker då och då Europa för att prata om djurrättsrörelsens taktik och dess påverkan på jakten.

Känslomässiga knep
Dennis Foster menar att djurrättsrörelsen inte nödvändigtvis ändrat taktik.
— De använder sig av känslomässiga knep och har kanske ändrat betoningen i sina budskap. De har insett att de gör framsteg med den taktiken, inte minst när de använder sig av metoden för att påverka regeringstjänstemän. Humane Society of the United States, HSUS, påstår till exempel att de representerar 11 miljoner människor. Vilken tjänsteman skulle inte lyssna på en person som säger sig företräda 11 miljoner människor? Problemet är bara att HSUS inte representerar så många människor, säger Dennis Foster.
Han menar också att en del i djurrättsrörelsens framgångar bottnar i att ansvariga tjänstemän och politiker inte förstår skillnaden mellan djurens rättigheter och djurskydd.

Luras stödja organisationer
— Vi luras att stödja djurrättsorganisationer utan att inse att det handlar om politik medan djurskydd handlar om omtanke.
Dennis Foster säger sig vara oroad över det inflytande HSUS har runt om i världen, inte minst i Europa.
— Man ignorerar det inflytande den största och rikaste djurrättsorganisationen i världen har på dem. HSUS och dess dotterbolag, Humane Society International, World Animal Protection, PETA och oräkneliga andra organisationer i Europa är deras marionett-organisationer med olika namn men med samma agenda: ett köttfritt samhälle. Den här rörelsen finns i alla europeiska länder med sympatisörer som arbetar vid universitet, skolor och regeringar. Rörelsen har förmodligen störst inflytande i Storbritannien, Frankrike, Belgien, Tyskland, Sverige och Norge.

Hur finansierar de här organisationerna sin verksamhet?
— Deras finansiering kommer främst från människor som älskar djur och som inte vet skillnaden mellan djurens rättigheter och djurskydd. Det visas bilder och filmer av djur som far illa eller ser ledsna ut och sedan ber organisationen om donationer för att hjälpa djuren. Problemet är att pengarna inte går till den lokala djurskyddsorganisationen som försöker hjälpa djur som far illa. Pengarna går till att stödja organisationernas politiska agendor att ändra vår livsstil till hur de vill att vi ska leva. De här organisationerna är också bra på att rikta sig till företag som använder djur (jordbruk, klädindustrin och livsmedelsindustrin) för att få dem att ge donationer i utbyte mot att bli lämnade i fred."

 
 
HSUS officiella hemsida

RSS 2.0