Djurens Rätt 131år idag!

Djurens Rätts 131 årsdag har firats idag!
Djurens rätts historia hittar du HÄR
Medlemmar ur Sundsvall/Timrå gruppen har idag visat sig ute på stan, och jag har firat med att äta Findus Kanelbullar (Veganska!). Själv kunde jag inte delta pga jobb men troligtvis kommer vi ha fler "på stan" aktiviteter nu i höst. Är du intresserad av att delta är det bara att höra av sig till Sundsvall/Timrågruppen, exempelvis på Facebook!

 
I Lördags den 5/10 firades Djurens dag en dag för sent (4/10) på torget under framtidsveckans event.
Det var ganska kallt och började regna lagom tills det var dags att gå hem, men trots detta fanns det nyfikna besökare :)
Under dagen var det politiker som pratade, sång (Glömt bort gruppens namn), barnkör och föreningsutfrågning.
 
Många skrev på "Min röst för minkarna", för du har väl inte missat senaste tidens rabalder i media om minkarna som besökte fotbollsmatchen?
 
 
Har du skrivit på "Min röst för minkarna" via webben eller skickat in ett MMS/instagrammat/laddat upp "Min bild för minkarna"?

Trots att majoriteten av svenska befolkningen är emot minkfarmar så får det fortfarande pågå?? Trots att vi fått itutade som barn har världens bästa djurskydd så ligger andra länder i framkant och har redan förbjudit pälsfarmar. När ska befolkningen sätta strängare krav?

Vem glömmer inte Birgitte Bardot´s tårfyllda ögon när hon bädjade till politiker (tror det var i Kanada) att sluta med denna grymhet, eller när Pamela Anderson i ilska skar sönder stolar med sälskinn på?
 
Varför följer vi inte de andra ländernas förbjudande av vilda djur på cirkus? Elefanter mår inte bra av att göra konster. Att stå på två ben med den tyngden skapar skador på skelettet och smärta, små utrymmen att vistas i och träningmetoderna är allt annat än snälla.
Cirkusdirektörens svar kan du hitta HÄR på SVT Debatt.
 
Tycker du att detta är helt uppåt väggarna? Tyvärr så går de svenska kugghjulen sakta, så försök påverka FN om en resolution om djurs rättigheter HÄR
 
När jag berättar för folk om hur olika djur har det så blir det ofta motfrågor, exempelvis "varför tror du det?" "det kan inte hända i Sverige" "Nu överdriver du lite va?" och så vidare. Bästa sättet att få tyst på sånna människor är att hänvisa till Svenska Jordbruksverkets hemsida Jordbruksverket.se
Där finns alla mått, avlivningsmetoder mm som används här helt öppet. Lagar mm finns i PDF i menyn till höger, det kan vara lite svårt att se dessa som "nybörjare" på deras hemsida
Och så vidare.
 
Bästa sättet att verkligen få någon att förstå hur det går till är att vara påläst, länka till bra källor om den nyfikne vill förkovra sig. Bjud på god vegetarisk mat.
Annars finns en ganska stark video/inslag som sänts på SVT 1995 "Svensk köttindustri döden", där man får se bland annat SVENSKA grisar gasas ihjäl. Många tar det inte till sig om man visar videos från utländska gårdar. för det är ju inte här (trångsynt!).
 
När du pratar med någon som fortfarande äter kött, var inte fördömande, utan berätta om din egen väg till ett snällare levnadssätt.
En väldigt bra föreläsning om att nå ut med sitt vänliga budskap Understanding the Psychology of Meat for Effective Vegan Advocacy
 
Det finns så mycket grymhet i världen, så hjälp mig att skapa en bättre värld!
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Event, Youtube, Övrigt | Cirkus, Jakt, Lidande, Sälar, Vegan, Vego, djurrätt, sundsvall | |
Upp