Världens godaste inlagda gurka

Tycker ni som jag att den inlagda gurkan som går att köpa på burk är äcklig?
Då har jag något för dig!
 
Världens godaste inlagda gurka som en släkting lärt mig!
Såhär gör man:
 
1. Ta en gurka och skala den.
2. Skär gurkan i lövtunna bitar, helst med en potatisskalare. (Går säker med en osthyvel om man skär tunna skivor)
3. Lägg ner gurkbitarna i en burk.
4. Häll ner 1 tesked salt, 1dl socker och ca ½dl finhackad persilja (Färsk eller fryst)
5. Blanda och låt stå minst 12 timmar.
 
Förvaras i kylen.
 
Voila! Och ni har det godaste gurkan att ha på macka, till mat osv. Både syrlig och söt!
 
Såhär ser min ut efter ca 1 dygn, får försöka fixa en utanför burken :)
 
 
 
Recept | Vegan, Vegetarian, Vegetarisk, Vego, ekologisk, rawfood | |
Upp