Favorit i repris: Umeå!

Har ännu en gång besökt detta "veganmecka", men blev lite besviken, var fullsmockat på Rost, så tänkte att jag kunde kanske äta någon annanstans.. Men det var svårt. Fick nej på flera ställen. Inget veganskt här inte!
Så det blev trotjänaren Rost iallafall, en god soppa!
 
Självklart kunde man inte stå emot sötsuget så det blev ett besök på Hälsokraft som har specialiserat sig på vegansk råkost!
Köpte även lite godis och "Pillans veganska kokbok" för 100kr!
MUMS!!!
 
Efter ovädret hade passerat förbi (spöregn och blixtar) så var det full rulle på torget. Det var zombies som sprang runt och drog i folk, musik på scenen och "galna" snattare som skrek och slogs för livet.
Det byggs mycket runt om i Umeå så vandrade runt lite i utkanterna av city, det var fina fontäner, grönområden, bäckar och broar. Längs vattnet kändes det nästan lite futuristiskt..
I vattnet flöt träd omkring i små "livbojar", i krukor med planterade växter kunde man om man hade tur hitta några smultron att äta på.
 
Hittade en båt "båtenumeå.se" som hade veganskt. Verkade jättebra, men sen visade det sig att det inte var det..
Kollade inte så jättenoga och beställde en planka för 159kr.
Jag trodde det var mat.. Tydligen var detta bara tillbehör... SOM KOSTAR LIKA MYCKET SOM  HUVUDRÄTTERNA (!??!?) Dessutom blev jag väldigt fundersam att inte servitören sa något i stil med "vad vill du ha till huvudrätt" eller liknande? Eller är det vanligt i Umeå att folk äter lite kokoskuber, oliver och några enstaka sötpomfrittes till middag? Till det så beställde jag någon konstig dricka som serverades i en glasburk som inte var i min smak. Sedan att det var snorkigt och att det krävdes betalning innan man fick mat kändes inte heller så trevligt. Borden var klibbiga och fullt med döda flugor i fönstren....
Gick därifrån. Kommer inte gå dit igen!!
 
Så hungrig och missnöjd gick jag till stället där jag vet att min mage kommer att fyllas. Rost!
Grillad hummusmacka som såklart var gudomlig!
Utöver Rost och Hälsokraft så rekomenderar jag ett besök på Helsemin!
Helsemin är en hälsokostbutik som säljer mycket veganskt. Tyvärr så fanns inte så mycket i kylen och frysen när jag var där men det blev pasta gjort på bönor med mera småplock och lite mer godis.
Killen som jobbade där var jättetrevlig och hjälpsam!
Rekomenderas!!
 
Ett till minus är kommunens badkarta. Fattade ingenting. Hade lust att åka och bada men förstod inte var man skulle åka.. Suck!
 
 
* ÄTA VEGANSKT PÅ ANDRA ORTER | |
Upp