Bieffekten och andra bra dokumentärer!

Säga vad man vill om SVT, men dokumentärer, det kan dom!
 
Bieffekten (MÅSTE SES!!!)

"Utan humlor och bin skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollenrallare skapar förutsättningar för allt levande. Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vilka konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.
Tillgänglig till lör 28 jun (25 dagar kvar)"

 

Dokument Utifrån: Glödlampskonspirationen
Din skrivare och andra produkter är gjorda att gå sönder efter ett tag för att vi ska köpa nya och storföretagen ska tjäna mer pengar. Men det finns andra vägar, exempelvis går det att ladda hem mjukvara som nollställer dessa chip som är fastsatta på kretskorten. Man får följa med sedan början av 1900talet och förstår skillnaden mellan hur produkter tillverkats i länder med diktatur, vs fri marknad. Grunden till slit och släng mentaliteten, varför gör vi saker utan att tänka på det? All elektronik skeppas till fattigare länder som exempelvis Gahna och förgiftar och förstör. Vad ska vi göra för att motverka detta? Fira lampan som har lyst i över 100 år?

 

Trendiga Husdjur

(har inte hunnit se denna serie men misstänker att det är riktigt bra! )

"Trenden är att ha så små husdjur som möjligt. Hundar och katter blir allt mindre, men många vill även ha små hästar, grisar och till och med getter. Industrin som erbjuder djur som accessoarer omsätter miljoner.

I serien kommer både uppfödare och djurägare till tals. Är trenden med mini-husdjur egentligen grymma genetiska mutationer? Efterfrågan på minimala djur ökar, såsom minigrisar, minihästar, till och med minigetter. Branschen växer snabbt och omsätter miljontals kronor."

 

Allergierna ökar!

"Vet vi vad en allergi är egentligen? Hur kommer det sig att de ökar och blivit en folksjukdom?400 miljoner människor i världen lider av allergier och 300 miljoner människor lider av astma. Sjukdomen är den fjärde största i världen enligt WHO och kommer att blir nummer tre inom ett par årtionden.Att hitta ett bättre sätt att diagnostisera sjukdomen, är inte tillräckligt för att förklara mysteriet med den explosionsartade ökningen av allergier i världen. Dokumentären kommer att undersöka de olika hypoteser som finns som förklaring till ökningen.

Tillgänglig till 2 jun 2015 (364 dagar kvar)"

 

Böcker och Dokumentärer | |
Upp