Guldnougat inte längre vegansk! ELLER??

Svar från Cloetta om Guldnougat:
 
"Förut har det bara varit ”spår av mjölk” eftersom den producerats på samma linje som produkter med mjölk, men mjölkprodukter har inte ingått i receptet.
Nu har man förnyat receptet och Guldnougat innehåller en mjölkprodukt, dvs. Guldnougat är ej längre veganskt. Denna förändring gjordes relativt nyligen, så om du hittar Guldnougat utan skummjölkspulver i innehållsförteckningen så är det en produkt innehållande det äldre receptet.
Det är tyvärr den enda tröst jag kan ge dig."
 
 
***********************************
Såhär svarar de till Vegokoll.se:
 
"Guldnougat har sedan länge haft märkningen ”spår av mjölk” eftersom den tillverkas på samma produktionslinje som mjölkchokladprodukter som Plopp, Center och Tarragona (som innehåller mjölk). Guldnougat har aldrig marknadsförts som vegansk.

Den ”märkningsbubbla” som finns på förpackningarna om ”ÄNDRAT INNEHÅLL” avser att vi bytt ut sojalecitin till solroslecitin. En sådan märkning måste göras när en allergen, i det här fallet soja, försvinner eller läggs till.
Den Guldnougat som finns på marknaden idag innehåller inte skummjölkspulver men efter sommaren kommer den att göra det. Mängden mjölk kommer dock att vara mycket låg, mindre än 0,3 %. Anledningen är som sagt att Guldnougat produceras på samma linje som mjölkchokladprodukter, och på grund av förändringar i produktionen kommer vi tyvärr inte kunna behålla ”spår av mjölk” utan behöver inkludera skummjölkspulver i ingredienslistan.

Vi beklagar om kommunikationen kring produkten har varit otydlig.

Med vänlig hälsning
Konsumentservice"

 

SÅÅÅÅÅ

Vad tycker du? Vegansk eller EJ?

Veganska produkter | |
Upp