Picklad rödlök

Har märkt av att min mage och jag inte riktigt har kommit överens med att äta rå lök, så tänkte att lite inlagd (eller modernare ordet picklad) rödlök kanske skulle vara snällare mot magen? Har provat att äta det nu och tycker att magen uppför sig bättre än vad den brukar.
Vad har du för erfarenheter av rå VS inlagd lök?
 
(BTW, upptäckte till min förtjusning att Ica Nära Forsen i Bergeforsen har börjat sälja Astrid och aporna korv idag! Yaay! Heja veganer på landsbygden!)
 
 
 
Recept på inlagd rödlök
 
1dl ättiksprit 12%
2dl socker
3dl vatten
2 rödlökar (eller fler beroende på storlek)
 
Koka upp ättika, socker och vatten. Allt socker ska ha löst upp sig.
Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk.
(Kom ihåg att ha värmt upp glasburken med varmt vatten innan, att hälla kokhett vatten i en kall burk kan få den att spricka)
Låt ihopkoket svalna lite och häll sedan det över rödlöken.
Låt svalna i rumstemperatur innan det åker in i kylen.
 
Hur länge det håller sig kan jag inte svara på men åtmindstonde en vecka tror jag :)
Recept | |
Upp